Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

31 augustus 2012

Recept: Tonijnwraps

Deze tonijnwraps zijn heerlijk als gezonde lunch. Maar ook prima als frisse avondmaaltijd.



Wat heb je nodig:

  • (Volkoren) Wraps
  • Spinazie
  • Tomaat
  • Paprika
  • Selderij
  • Augurk
  • Tonijn uit blik (opwater)
  • (Light)Mayonaise
  • Peper
1. Leg een wrap op een bord en bedek de bodem met blaadjes spinazie.
2. Doe een blikje tonijn in een bakje en voeg hier ongeveer een eetlepel mayonaise aan toe. (Kies de variant met de minste suiker en de minste verzadigde vetten! Of gebruik yoghurt.)
3. Snijd de augurk in kleine blokjes en voeg ongeveer 2 theelepels hiervan bij de tonijn.
4. Was de selderij en snij hem in kleine stukjes. Voeg ongeveer anderhalve hand toe aan de tonijn.
5. Mix het prutje samen tot een smeuïg papje en verdeel ongeveer 3 eetlepels over de spinazie.
6. Snij de paprika en de tomaat en garneer hiermee de tonijn.
7. Voeg wat peper toe om alles wat meer op smaak te brengen. Vouw dan de wrap dicht als een enveloppe.Prik een Cocktail prikkertje in het midden om de wrap gesloten te houden.

Eet smakelijk!



Céline

P.S. Ja, ik heb echt drie uur gedaan over het maken van bovenstaande collage. Iemand een snellere manier om mooie collages te maken?

30 augustus 2012

Interieur inspiratie

Ik mag dan voorlopig nog even niet op mezelf gaan wonen. Een beetje inspiratie opdoen vind ik wel heel erg leuk!



Zoals jullie zien, hou ik van wit, veel wit. Verder is mijn stijl: klassiek maar toch strak, romantisch en ook Scandinavisch. Snappen jullie het nog? Ik niet in ieder geval :P
Mocht ik ooit uit huis gaan, heb ik alles stiekem al helemaal uitgedacht. Witte bank, effen kussens en één kussen met een "dieren"print. (Het liefst een hert)
Wit met glazen koffietafel met inspirerende koffietafelboeken.
Zacht kleed. Withouten eettafel, met de doorzichtige eettafelstoelen van IKEA.
Witte keuken, met verse kruiden in witte emmertjes. Slaapkamer met tweepersoonsbed, één grijze of beige muur. Wit beddengoed, sprei in de kleur van de muur. Wit met rode badkamer.

Zieje? Alles al uitgedacht :P Nu nog een paar miljoen verdienen om het allemaal mee te kunnen financieren.

Hoe hebben jullie je appartementen/huizen/kamers ingericht?

Céline

29 augustus 2012

Waarom het September Issue, het september issue is.


De september editie van alle grote modebladen is Hèt nummer van het jaar. De bladen zijn in september het dikst, het volst en het meest extravagant. Maar waarom?

De modebladen zelf zeggen dat er in September en nieuw seizoen begint. Er is dus een hoop nieuws om te laten zien. Toch begint er in maart net zo goed een nieuw seizoen. Dus waarom is September extra bijzonder?

Nu is het zo dat magazines hun geld verdienen aan alle advertenties die ze in hun blad kunnen plaatsen. De hoeveelheid advertenties die ze kunnen plaatsen hangt af van hun succes. Dit succes wordt gemeten in het aantal abonnee's dat een blad heeft en op hoeveel plaatsen het blad wordt verkocht.

Aangezien er in de winter vaak meer kleding wordt gedragen dan in de zomer, zullen mensen ook meer kleding gaan kopen. Om inspiratie op te doen voor hun aankopen, zullen ze eerder een blad kopen.
Ook zijn er een heleboel feestdagen in het najaar. Denk aan Sinterklaas en Kerstmis. Magazines zijn dan als enorme "Wishlists".

Als klap op de vuurpijl worden ook alle nieuwe parfum- en cosmetica lijnen gepresenteerd. (In de zomer dragen vrouwen vaak minder make-up omdat ze vaker het water ingaan en niet zo'n dikke laag op hun gezicht willen hebben met al die warmte.)

September is dus Hèt moment voor fashionmagazines om nieuwe leden te werven. Dit doen ze door een zo dik, mooi, extravagant en aantrekkelijk mogelijk blad te maken.

Het september nummer mag dan een "truuc" zijn. Ik ga binnenkort toch lekker even rondsnuffelen in de boekhandel. De ELLE en VOGUE staan al op het verlanglijstje.


Céline

28 augustus 2012

Hardloopseizoen.



Het hardloopseizoen is weer een begonnen. De meeste lopen beginnen weer in september en oktober.
Nu ik de hele zomervakantie heb gebruikt om mijn conditie op te krikken van: 3 minuten lopen en dood, naar: redelijk normaal uithoudingsvermogen, heb ik ontzettend veel zin om deel te nemen aan al deze lopen.
Natuurlijk is het niet realistisch om echt alle lopen mee te willen doen. Maar een paar moet toch haalbaar zijn? Dan heb ik gelijk een goede stok achter de deur om te blijven trainen.
Hieronder een klein lijstje van een aantal lopen die wellicht het lopen waard zijn:

7 september: Kroondomeinloop- Wenum-Wiesel- 5K,10K,16.1K
9 september: Singelloop- Enschede-1K,3K,8K
23 september: Dam tot damloop- Amsterdam- 16.1K
30 september: Singelloop- Utrecht-1K,10K
7 oktober: Hoge Veluwe Loop- Hoenderloo- 1K,5K,10K,21K
14 oktober: Herfstloop- Enschede- 7K,14K,21.1K
14 oktober: Herfstloop- Utrecht- 2K,5K,10K,15K
21 oktober: Amsterdam Marathon
27 oktober: Diepe Hel Holterbergloop- Nijverdal- 1K,3K,8K,16.1K
11 november: Rondje Bussloo-Bussloo-7.5K,15K
18 november: Zevenheuvelenloop- Nijmegen-0,8K,15K
18 november: Novemberloop- Utrecht- 2K,5K,10K,15K
25 november: Zwartepietenloop- Bemmel- 0.7K,1.5K,5K,10K
2 december: Sint Nicolaasloop- Zeist- 1K,3K,6K,21K
3 februari: Midwintermarathon- Apeldoorn- 1K,8K,18.5K,27.5K,42K

Voor meer hardloopevenementen in jouw buurt, kijk op: hardloopkalender.nl

Met welke lopen, lopen jullie mee dit jaar?

Céline


27 augustus 2012

Mindfulness kan je leren



Honderdduizend onderwerpen spoken door je hoofd, je kunt niet slapen en je kunt je niet concentreren op je werk. In het hectische Nederlandse leven hebben veel mensen hier last van, including me.

Maar het is mogelijk om de drukke gedachtegang in je hoofd te overwinnen. Namelijk met: Mindfulness.
Mindfulness traint je geest in het focussen en in het leven in het nu. Train je vaker zal je merken, dat je rustiger, opener en positiever in het leven gaat staan.

Om mindfulness te trainen, concentreer je je compleet op je ademhaling. Je hele geest moet hiermee bezig zijn. Laat al je gedachten langsvaren, zonder dat je er echt aandacht aan besteed.
Als je denkt aan al het huiswerk dat nog ligt te wachten, hoef je jezelf niet te vertellen dat dat wel later komt. De gedachte hoef je ook niet weg te drukken. Op deze manier verdwijnt de gedachte vanzelf. Natuurlijk duikt daarna de volgende gedachte op, maar ook die laat je gewoon voorbijvaren.

Door deze oefening zal je mentale conditie verbeteren. Het zal makkelijker zijn om om te gaan met gebeurtenissen. Ook die, die niet zo plezierig zijn. Dit, omdat je door de oefening leert dat gedachten maar gedachten zijn. Niks meer, niks minder. Niet positief, niet negatief.

Ook leer je veel beter na te denken over kwesties. Je laat je niet langer sturen door de gedachtestroom en de emoties die deze met zich meebrengt. Zo ga je veel rationeler en rustiger met een gebeurtenis om, in plaats van je te laten meeslepen met je gevoelens en emoties en in paniek te raken.

Mentale training is vrijwel net zo belangrijk als fysieke training. Het verschil is, dat mentale training nogal eens vergeten wordt. Zowel mentale als fysieke training is nodig om je lichaam fris en gezond te houden. Om de stress die je lichaam afbreekt te verdrijven.
Hersenonderzoek heeft aangewezen dat mentale training een positief effect heeft op de hersenen, stress en bloeddruk. Het zorgt zelfs voor minder angst en een beter imuunsysteem.

Weinig tijd? probeer je geest dan te trainen voor je gaat slapen. Sowieso dat je sneller in slaap valt zonder al die vervelende gedachten.


Céline

26 augustus 2012

Taboe Thursday

Ben jij geboren in het buitenland? Heb je een (eet)stoornis? Val jij (of een van je ouders) op hetzelfde geslacht? Heb je jong kinderen gekregen? Of vind je dat seks nogsteeds een taboe onderwerp is?

Dan ben ik opzoek naar jou! Ik zoek voor mijn blog mensen die een stukje willen schrijven voor het onderwerp: Taboe Thursday.
Hierin komen mensen (anoniem) aan bod die vinden dat een bepaald onderwerp taboe is en die hier openlijk over willen spreken. Ieder onderwerp is toegestaan, zolang jij maar denkt dat het taboe is.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op via de contact pagina bovenaan of laat een comment achter op dit bericht.



Céline

23 augustus 2012

Recept: Deluxe Frisse salade

Vlak voor de zomervakantie maakte ik deze salade voor mijn ouders en mijn zusje. Aangezien hij erg in de smaak viel, wil ik het recept graag met jullie delen. Gemakkelijk te maken, lekker en vooral erg gezond!



Nodig voor 4 personen:

- Ruime hoeveelheid ijsbergsla
- 1 trosje blauwe pitloze druiven
- 2 appels
- 4 stengels selderij
- Klein bosje bieslook
- 2 handjes walnoten (gekraakt)
- 1 puntje blauwschimmel kaas

  • Leg een groot blad sla, ter garnering, op de bodem van een diep bord
  • Snij de overige sla fijn en doe het in een grote kom.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes
  • Was de selderij en snijd hem fijn.
  • Hak de bieslook in kleine stukjes.
  • Snij de druiven doormidden en ontdoe ze van eventuele verdwaalde pitjes.
  • breek de walnoten met je handen in kleine stukjes.
  • Voeg de appel, selderij, bieslook en walnoten bij de sla in de kom.
  • brokkel de blauwschimmelkaas en voeg deze toe aan het geheel.
  • Schep goed om.
  • Verdeel de inhoud van de kom over de 4 borden.

Céline

(geschikt voor een raw en vegetarisch dieet)

21 augustus 2012

NOTD:Pied de Poule

Dit is een naillook die ik vorig jaar zomer maakte, maar nogsteeds vind ik hem erg leuk! Daarom in de reprise: De Pied de Poule.


Ik gebruikte Essence-Italian Lover als basis.
en Konad-Dark Purple als stempellak.

20 augustus 2012

End of Holiday Season

Nouja, eigenlijk gewoon eind van de zomervakantie.
Het is heerlijk om zeven weken lang helemaal niks te hoeven en alle tijd te hebben voor de meest onzinnige activiteiten, maar toch mis ik het om weer hard aan het werk te kunnen met mijn blog en ik mis mijn vriendje natuurlijk ;)
Vanmiddag heb ik mijn afscheidsrondje gelopen. Dat ga ik dan welweer missen. De rust. Het hardlopen met enkel het geluid van mijn voeten en fluitende vogels. Ik heb dan ook alle tijd genomen om alles nog even in mij op te zuigen. en ja, daar hoorde bijna de langzaamste tijd ooit bij. (31 min op 4.6 km XD)

Nu nog even de restjes opruimen en dan stap ik morgen weer in de auto opweg naar Nederland.

Céline

15 augustus 2012

Summernight Party

Vroeger had ik een broek met hele grote, felle groene, blauwe en gele bloemen erop. Jammer genoeg pas ik de broek niet meer en is de laatste van mijn broeken met print uit mijn kast verdwenen. Toch heb ik het afgelopen jaar weer de behoefte ontwikkeld aan een broek met een vrolijke grafische print. Heerlijk voor late zomeravonden en tuinfeestjes. Ik weet dat de meeste jongens een gruwelijke hekel hebben aan dit soort broeken, maar dat maakt me eventjes niet uit. Je kleedt je immers voor jezelf en niet voor iemand anders toch?
Toen zag ik laatst deze broek bij Mango liggen. Geweldig om te combineren met felroze hakken en deze prachtige oorbellen van Tiffany& Co, wellicht een oversized clutch erbij...
Wat vinden jullie? Ja of nee?


Aftersummer

14 augustus 2012

Pailletten op het meer



Als ik dit schijf, zit ik heerlijk in het zonnetje op de veranda.
Blijkbaar heeft de zon eindelijk begrepen dat het zomer is. Ik kijk uit over het water dat glittert alsof het bestrooid is met miljarden paillettjes, terwijl ik geniet geniet van mijn boek (fifty shades of grey, ja, ook ik moet eraan geloven.) en een heerlijke coctail.( Oké, het was een kop groene thee, but a girl can dream, right?)

Eindelijk lijkt het een beetje echt zomer.
Hoewel ik gister ook echt genoten heb van de heerlijke Thaise maaltijd met uitzicht op zee en die verukkelijke Iced Chai Latte op het terras, begint de vitamine-D nu pas echt op me in te werken. Man, wat wordt ik blij van wat zon.

Na lekker te hebben uitgeslapen, rondje te hebben hardgelopen en een yoga workout te hebben gedaan.(Buiten, 't was immers heerlijk weer) Heb ik mezelf op het terras geplant, om er niet meer af te komen tot vanavond heel erg laat. Als we eindelijk mooi weer krijgen, moeten we er ook van genieten.


Céline

11 augustus 2012

Review: The Hungergames #1#2#3



Eigenlijk wilde ik een review schrijven over alle 3 de delen in the hungergames serie. Ik had de film al in de bioscoop gezien, dus wist ik al wat er in deel 1 zou gebeuren. Verder waren mijn verwachtingen eigenlijk niet heel erg hoog.

Nu het zomer is en ik eindelijk weer alle tijd heb om boeken te lezen, besloot ik ze toch te lenen uit de bibliotheek. Na een aantal bladzijden was ik al hooked. Ook al is de verhaallijn van de film heel erg dicht bij die van het boek gebleven, toch zijn er enkele details die het boek meer heeft, die het verhaal net wat meer diepte geven.

De personages zijn stuk voor stuk goed uitgewerkt met ieder een heel eigen karakter. Ze zijn allemaal sterk en heel herkenbaar.
De gebeurtenissen zijn spannend en zeer beeldend beschreven. Ben je eenmaal begonnen met lezen, zul je niet meer kunnen stoppen.
De gekozen setting van een dystopia, een hypermoderne stad met juist bijna middeleeuwse districten vind ik erg origineel en vernieuwend. De dystopia is na het succes van deze trilogie in veel meer boeken verschenen. Maar Suzanna Collins was toch echt de eerste.

Nadat ik deel 1 met veel plezier en spanning had gelezen, begon ik in deel 2.
Dit deel was duidelijk een soort van overgangsdeel van boek #1 naar boek #3. Het duurde erg lang voordat alles een beetje op gang kwam. Toch was de cliffhanger adembenemend.

En dan boek #3:

Mijn handen trillen nog na. Zo aangrijpend was het om het derde boek ( Mockingjay) in The Hungergames trilogie te lezen.

De rebellen, het gevecht tegen het strenge regime, de "nieuwe" leider die, net zo radicaal, de macht over probeert te nemen in alle chaos, de gemakkelijkheid waarmee mensen te manipuleren zijn en die ene zeldzame enkeling die niet blind orders opvolgt, die zelf blijft nadenken.
Oorlog die mensen tot waanzin drijft en die trauma's met zich meebrengt die zelfs na twintig jaar nog niet verdwenen zijn.

Dit is niet alleen fictie. Dit gebeurt nog iedere dag, ieder uur, overal ter wereld.

Mijn stem blijft nog even weg. Net zoals bij de stomme slaven.
Dit boek heeft een diepe indruk achtergelaten bij mij.

Suzanne Collins heeft met dit boek een prachtig kunstwerk afgeleverd. Zo'n zware boodschap en toch geschikt voor zo'n breed publiek. Petje af.

Het is lang geleden dat een boek zoveel indruk op mij heeft gemaakt en vanaf nu behoort Mockingjay tot het zeer geringe aantal boeken die ik tot mijn favorieten reken.

Zeker de moeite waard om te lezen.

Céline

8 augustus 2012

Van antioxidant tot vrije radicaal



Op televisie en andere media, wordt er vaak gesproken over de belangen en gevaren van antioxidanten en vrije radicalen. Maar wat het nou eigenlijk zijn en waarom ze zo gevaarlijk danwel gezond zijn, hoor je eigenlijk nooit.

Het hele verhaal begint eigenlijk bij de vrije radicalen.
Vrije radicalen zijn bijproducten die ontstaan bij de aanmaak van een zuurdeeltje. Deze zuurdeeltjes zijn belangrijk voor de stofwisseling in onze cellen. Bijvoorbeeld bij de voorziening van zuurstof aan onze spieren. Heel nuttig dus, dat zuur.
In tegenstelling tot het zuur, is zijn bijproduct, de vrije radicaal, niet zo heel nuttig.
Je zou gerust kunnen zeggen: gevaarlijk.

Een vrije radicaal kan ontstaan door:

  • De stofomzetting van onze eigen lichaamscellen
  • Roken, zowel passief als actief
  • Luchtverontreiniging
  • UV-licht
  • Chemicaliën
  • Stress
  • Bepaalde soorten voedsel
  • Training (ookal is training van levensbelang voor een gezond lichaam)

Vrije radicalen zijn zo gevaarlijk omdat deze atomen een electron missen. Hierdoor zijn ze de hele tijd opzoek naar een electron die ze "op kan vullen", hierbij maakt het hen niks uit waar deze electron vandaan komt. Zo vallen ze koolhydraten, eiwitten en vetten aan, om zo aan hun electron te komen.
Als een vrije radicaal een eiwit uit ons DNA aanvalt, kan er een verandering in ons genetisch materiaal ontstaan.
Door deze verandering kan het zo zijn, dat de cel zich ongeremd gaat delen, wat tumoren tot gevolg heeft.

Waarom maakt ons lichaam een stofje aan die zo gevaarlijk kan zijn?
Ook in ons imuunsysteem worden vrije radicalen gevormd. Hier helpen de vrije radicalen mee aan de versterking van ons imuunsysteem, door virussen en bacteriën "aan te vallen" in hun zoektocht naar een electron.
Niet alle vrije radicalen zijn dus slecht, maar toch willen we ons beschermen tegen de "slechte" varianten. Hier komen de antioxidanten om de hoek kijken.

Antioxidanten zijn stofjes die je lichaam voor een deel zelf kan aanmaken (Bijvoorbeeld: urinezuur en Q10)  en voor een deel in je lichaam komen d.m.v voedsel. (Bijvoorbeeld: vitamine-A, vitamine-C, vitamine-E, selenium, zink en fytochemicaliën)

Ze maken de vrije radicalen onschadelijk door gemakkelijk een electron af te staan aan de vrije radicaal. 

Door genoeg antioxidanten te bezitten, bijvoorbeeld door het eten van antioxidantrijk voedsel en eventueel het smeren van een crème met antioxidanten, kunnen we ons lichaam dus beschermen tegen de slechte effecten van vrije radicalen.

Céline

 

Forward