Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

31 oktober 2012

EOTD: Pinking of you

Wanneer stop ik nou eens met het gebruiken van paars in mijn ooglooks? Paars is absoluut niet de meest flatteuze kleur voor mij. Waarom ik het dan toch steeds gebruik? Het combineert zo leuk. In deze look combineerde ik paars met blauw. Het doet ook wel een beetje galaxy aan, kleurrijk is het in ieder geval.

Ik combineerde deze look met een peachy lipstick, wat ik er zelf erg mooi bij vond staan.



Wat vinden jullie?

Céline

30 oktober 2012

Review: MAX geleyeliner

Gelliner, een enorm gehyped product in beautyland. Steeds meer budgetmerken komen met een eigen gelliner variant. Zo ook MAX, het merk van de action. Ik testte deze liner voor jullie uit.


De liner komt in een dichte verpakking, zoals we van de action gewend zijn. Dit vind ik altijd erg hygienisch. Zo weet je zeker dat niemand met zijn vingers in het potje gezeten heeft. Bij het potje gelliner zit een kwastje met erg zachte haartjes. Toch vond ik hem niet fijn in gebruik. Ik ben er niet aan gewend om een recht kwastje te gebruiken, omdat ik altijd een schuine eyeliner kwast gebruik. Voor mensen die wel een recht kwastje gewend zijn, is deze wellicht iets aan de dikke kant. Verder heb ik er niks op aan te merken.

De gelliner zelf is goed gepigmenteerd. Hij is zwart. Het kan altijd nog dieper zwart, maar hij is wel echt zwart en niet grijs. Dat vind ik zeker een pluspunt.
De houdbaarheid van de eyeliner is oké. Hij blijft niet de hele dag perfect zitten, maar lang genoeg voor mijn doen. Hoewel hij waterproof zou moeten zijn, blijft hij maar heel kort op mijn waterlijn zitten. Dat vind ik erg jammer.
Ik heb nog wel getest of hij wel echt waterproof was. Hiervoor smeerde ik een aantal lijnen op mijn hand en probeerde het er met water of te wassen. Na enkele malen wassen met water en zeep, was het nog niet weg. Dus waterproof is de liner zeker wel.

Al met al vind ik het een fijne liner voor zijn prijs. Hij is niet belachelijk zwart en is verder ook niet heel bijzonder. Toch is hij fijn in gebruik en blijft naar mijn mening lang genoeg zitten. Voor minder dan 2 euro is dit een hele goede budget gelliner.

Céline

28 oktober 2012

Think positive!

Mopper hier, mopper daar. Ik hoor niks anders meer dan mopperende en neerslachtige mensen. Waar is al de blijheid gebleven? Waar is de waardering gebleven voor alles wat je wèl hebt?




Mensen die positief denken, leven langer. Dat heeft onderzoek aangetoond. Dit verbaasd mij niks. Mensen die altijd maar mopperen, nooit een uitweg zien en op deze manier niet kunnen genieten van het leven. Zonde vind ik het. Heel erg zonde, want je hebt maar één leven, dan moet je ook zorgen dat je kan genieten van dat leven. Dat je alles er uit haalt wat er in zit.

Vanmorgen hoorde ik in een filmpje van Teske de quote: Wie altijd naar beneden blijft kijken, zal de zon nooit zien. Zo is het maar net. Als we altijd maar negatief naar alles blijven kijken, blijven denken dat niks lukt en dat het ook nooit zal lukken, dan bereiken we ook niks. Ik geloof er heilig in, dat als je iets maar graag genoeg wil en er ook met heel je hart in blijft geloven, dat alles dan kan gebeuren.

Ik geloof heilig in positief denken en in het waarmaken van dromen. In vrijwel iedere situatie is er wel iets positiefs te bedenken en zo niet, dan is er ook wel weer een uitweg. Achter de wolken schijnt de zon. Echt waar!

Dus alsjeblieft mensen, stop met al dat gezeur. Kijk naar wat je wel hebt, wat je wel kan. Dan is het leven opeens een heel stuk leuker.

Céline

foto: weheartit

27 oktober 2012

EOTD: When the sky falls down on me.

Het is alweer even geleden, maar weten jullie nog dat ik vertelde, dat roodbruine en blauwe oogschaduwkleuren, mijn ogen het meest laten knallen? Vandaag maakte ik een look met zowel een roodbruine als met een blauwe kleur. Het was even puzzelen hoe ik de kleuren goed op de foto kreeg. Het herfstweer maakt fotograferen niet echt makkelijker. (Tips zijn welkom!)


Ik gebruikte:
  • Essence oogschaduwbasis
  • Sleek original palette
  • MAX geleyeliner
  • Gosh wonder volume mascara
  • Hema wenkbrauwpotlood- 11
Céline




24 oktober 2012

How to: Conditioner only wassen

Weten jullie nog dat ik mijn ervaringen deelde over co-only wassen? In dat artikel beloofde ik jullie nog een artikel met hoe conditioner only wassen nou eigenlijk in zijn werk gaat. Zo gezegd zo gedaan. Een kleine how-to in co-only wassen. Mocht je niet tegen lange stukken tekst kunnen, sla deze post dan gerust over ;) Over een paar dagen plaats ik nog een laatste post over co-only wassen. Hierin zal ik jullie laten zien welke producten ik allemaal gebruik als ik mijn haren co-only was.

Voordat je je haar voor een langere tijd co-only gaat wassen, moet je je haren "reinigen" met een shampoo die wel sulfaten, maar geen siliconen of minerale oliën bevat. Hiermee verwijder je alle siliconen en andere rotzooi uit je haren en kan je met een schone lei beginnen. Nadat je je haren op deze manier "gespripped" hebt, zullen ze waarschijnlijk heel erg droog aanvoelen. Geen paniek, It gets better.

Vanaf nu is het het belangrijkste dat je de juiste producten gebruikt. Het is hierbij van groot belang dat de ingrediënten in je producten geschikt zijn voor deze methode. Gebruik je een product die toch een silicoon of een ander "verboden" ingrediënt bevat, zal je haar snel vies, zwaar en vet worden door de build up aan vuil die er ontstaat. De essentie van co-only wassen, is namelijk dat je geen sulfaten gebruikt. Sulfaten zijn zeer agressieve ontvetters, die je hoofdhuid strippen van alle vetten die zich daar bevinden. Niet alleen het vuil wordt zo verwijderd, maar ook het beschermende laagje van je huid. Hierdoor krijgen mensen met krulhaar dus sneller pluis en hebben de mensen met een gevoelige huid eerder last van huidproblemen.
Naast sulfaten, mag je ook geen siliconen meer gebruiken. Siliconen leggen een laagje om je haren heen, waardoor ze eerst gladder lijken. Ondertussen kunnen ze niet meer ademen en worden ze broos. Ook zijn siliconen enkel met sulfaten uit je haren te wassen. Als je dus geen sulfaten gebruikt, zal er steeds meer silicoon in je haren blijven zitten en zal je haar zwaar en vettig worden.

Welke ingrediënten moet je dus vermijden in producten?
Siliconen- Alles wat eindigt op -xane, -conol  en -cone. (-none is veilig, dit zijn conserveringsmiddelen.)
Sulfaten- Sodium Lauryl Sulfate en Sodium Laureth Sulfate zijn het meest gebruikt.
Poliquaternia- alles met Polyquaternium en een getal daar achter. Dit zijn een soort extra sterke siliconen.
Minerale oliën
Alcoholen- Deze drogen 9 van de 10 keer je haren uit.

Voor het co-only wassen en stylen heb je de volgende producten nodig, die deze ingrediënten dus niet bevatten.
- Een lichte conditioner ( zo min mogelijk ingrediënten)
- Een iets zwaardere conditioner ( Hier is bijvoorbeeld een klein beetje natuurlijke olie aan toegevoegd.)
- Een haargel of mousse


  1. Neem een grote hoeveelheid van de lichte conditioner in je hand en verdeel het gelijkmatig over je natte hoofdhuid. Masseer het goed in, zodat je al het vuil goed losmaakt.
  2. Laat de conditioner nu 3 tot 5 minuten intrekken. Zo weekt het al het vuil goed los.
  3. Masseer de hoofdhuid opnieuw. Wrijf met je vingertoppen goed al het vuil los, je zal nu merken dat dit ook gemakkelijker gaat.
  4. Spoel je haar nu grondig uit met koud water. Zorg ervoor dat er geen restjes conditioner meer in je haar blijven zitten.
  5. Neem nu een heel klein beetje van de zwaardere conditioner en verdeel dit in je haarpunten. Deze zijn vaak het droogst,d us die kunnen wat extra voeding gebruiken.
  6. Kam nu eventueel je haren voorzichtig door met een grove kam. Dit is de enige keer dat je dit kan doen, zonder je haren pluizig te maken of te beschadigen.
  7. Spoel de conditioner uit je haren met koud water.
  8. Als je haren extreem droog zijn, kan je nog een heel klein beetje conditioner in de uiterste puntjes aanbrengen.
  9. Nu is het tijd om je haren af te drogen. Gebruik hiervoor het liefst een oud t-shirt, maar aan zachte handoek werkt ook prima. Houdt je hoofd voorover en laat je haren in de doek vallen. Beweeg nu de doek om je haren heen en maak een rollende beweging naar je hoofdhuid toe. Bovenaan, knijp je zachtjes met je handen. Dit heet "scrunchen".
  10. Verdeel nu wat gel over je handen en "scrunch" ook dit in je haren.
  11. Laat je haren aan de lucht opdrogen, totdat je keiharde "gelkrullen" hebt.
  12. Scrunch nu de gel (voorovergebogen) uit je haren en voila, een geweldige bos krullen. Om de krullen nog ietsjes zachter te maken, kan je heel voorzichtig een klein druppeltje kokos of olijfolie gebruiken als serum.
Deze stappen herhaal je iedere keer dat je je haren wast. Het kan zijn, dat je haren eerst wat eerder vet worden. Voor het beste resultaat, moet je dus enkele weken doorzetten!

Céline

23 oktober 2012

EOTD: On the mountain lives a Puma



Regelmatig zoek ik het internet af, naar mooie en inspirerende afbeeldingen. Zo kwam ik ook bovenstaande afbeelding van een puma tegen. Ik vond het kleurgebruik zo ontzettend mooi! De belijningen, het zwart en de violette weerspiegeling in die prachtig heldere ogen. Gelijk had ik inspiratie voor minstens een hele week aan ooglooks. Vandaag laat ik jullie hier een van zien, een paars met zwarte smokey look. Het zwart heb ik iets minder zwaar aangezet dan wat de bedoeling was, maar ik moest nog naar de uni en zo was het wat draagbaarder.


Ik gebruikte:

- Essence oogschaduwbasis
- Catrice Sydney palette
- Sleek original palette
- Essence kajal eyepencil- Black
- Essence longlasting eyepencil- Black fever
- Gosh WonderVolume mascara.
- Hema wenkbrauwpotlood

Céline



22 oktober 2012

Op kamers voor minder dan 100 euro

Op kamers gaan, is al duur genoeg, dus hoeft je inichting niet ook nog eens honderden euro's te kosten.
Vandaag een inspiratiepost met een kamerinrichting voor minder dan 100 euro's.


Dekbed- H&M Home - 19,95
Bed- IKEA- 59,95
Lamp- IKEA- 9,95
Poster- 6,-
Wekker- V&D- 8,95

Waar kopen jullie het liefst leuke budget meubels?

Céline

Budget dorm interior

21 oktober 2012

Co-only wassen

Tegenwoordig hoor je steeds vaker over co-only wassen. Dat is het wassen, verzorgen en stylen van je haar zonder gebruik te maken van shampoo en dus alleen van conditioner.
In het begin wilde men hier niets van weten. "Wassen met alleen conditioner? Iel! Dan wordt je haar echt vies!" Nu mensen steeds beter gaan begrijpen hoe het werkt, komt er ook steeds meer belangstelling voor co-only wassen en wordt er steeds meer om ervaringen gevraagd. Hoe bevalt co-only wassen nou voor jou?

Nu was ik mijn haren alweer bijna een jaar co-only, dus kan ik jullie onderhand wel vertellen wat ik ervan vindt. In een later artikel zal ik jullie precies uitleggen hoe ik mijn haren co-only was en welke producten ik dan gebruik.



Mijn haren waren nooit makkelijk. Het werdt enorm snel vet, ik had last van roos en had zelfs enkele plekken "berg" op mijn hoofdhuid zitten, net als baby's hebben. Ook had ik een zeer gevoelige hoofdhuid. Regelmatig deed mijn hoofdhuid echt zeer, vooral als mijn haren een beetje vet begonnen te worden.
Verder was mijn haar nog eens ontzettend pluizig. Heel erg zonde, want ik wist dat ik erg mooie krullen kon hebben.

Nu ik een jaar lang co-only was, kan ik wel zeggen dat ik nooit meer anders wil. Mijn haar is een stuk zachter en ook minder pluizig. De pluis zit er nog wel, maar het is toch aanzienlijk verminderd. Ook wordt mijn haar nu veel minder snel vet. Moest ik het eerst bijna om de dag wassen, nu was ik het nog maar één keer per week! Dit is nog niet alles, vrijwel al mijn roos en alle "berg" plekken die op mijn hoofdhuid zaten zijn verdwenen. Ook heb ik geen last meer van zere plekken op mijn hoofdhuid.

Ik ben zo erg blij dat ik ben overgestapt op co-only wassen, ik zou niet meer anders willen.
Toen ik van de zomer eenmalig weer met een "normale" shampoo gewassen had, kreeg ik meteen weer last van roos en werd mijn haar zo droog dat het spontaan begon af te breken en te splijten. Dat probeer ik dus niet nog een keer.

Nu snap ik wel, dat deze methode niet voor iedereen geschikt is. Er zullen hordes mensen zijn die deze methode niet fijn vinden, of die er heel vettig haar van krijgen. Toch raad ik, vooral mensen met krullend haar, droog haar en een gevoelige huid aan om het eens te proberen. Want heb je eenmaal de slag te pakken, dan wil je waarschijnlijk niet meer anders.

Céline

If you want to read more about my experiences with washing co-only. Click on your language in the translation tool.

Foto: pinterest.com

20 oktober 2012

How to: Detox



Man wat heb ik de afgelopen weken slecht voor mezelf gezorgd zeg! Veel suiker en lege koolhydraten gecombineerd met weinig slaap en weinig beweging. Mijn lichaam is echt toe aan een flinke detox!

Dat een detox bestaat uit oneindig lang smerige sapjes drinken, is allang achterhaald. Nouja, de sap detoxen bestaan nog wel, maar ze zijn niks voor mij.
Naast de sap detoxes, zijn er nog talloze andere detox varianten te vinden.

Wat mag je nou eigenlijk wel en niet eten bij een detox?

Niet eten:

  • Alcohol
  • Cigaretten
  • Melk producten (Behalve 300 gram naturel yoghurt per dag)
  • Suiker, honing en andere (kunstmatige)zoetstoffen
  • Koffie
  • Lege/Witte koolhydraten
Wel eten:
  • Fruit
  • Groenten
  • Vis
  • Peulvruchten
  • Olijf olie en kokos olie
  • Ongezouten en bewerkte noten
  • Zaden
  • Thee
  • Water
  • Vezels
Dit wordt allemaal gecombineerd met iedere dag een uur beweging en genoeg slaap.

Ik weet nog niet wanneer ik mijn detox ga beginnen. Eerst nog wat meer voorbereiden met recepten en workouts. Ook moet het allemaal wel in mijn studieschema passen. Maar zodra ik begin, zal ik jullie iedere dag up-to-date houden.

Céline

19 oktober 2012

12 things we learned from movies

Is het jou ook opgevallen dat, zodra mensen in films hun nachtlampje uitdoen, de hele kamer opeens blauw verlicht is? Dat valt mij nooit op als ik zelf in bed lig. Toch handig dan, dat er films zijn om mij dit soort dingen te leren. Dit is niet het enige wat films mij geleerd hebben. Zo leerde ik ook nog dat:

1- Het ventilatiesysteem biedt altijd een uitweg. Door het plafond zakken, is er ook niet bij.
2- Als een vrouw met makeup op gaat slapen, zit het de volgende dag nog perfect.
3- Als je maar hard genoeg rent, ontkom je aan een explosie.
4- Alle bommen zijn voorzien van grote rode klokken, die langzaam aftellen, zodat we exact weten wanneer ze afgaan.
5- Alle auto botsingen veroorzaken een explosie.
6- Tranen, liefde en onschuldigheid wekken alles weer tot leven.
7- Politie agenten eten altijd donuts, net als grensbewakers.
8- Hoe meer mensen op je schieten, hoe groter de kans is dat je niet geraakt wordt.
9- Buitenlanders praten het liefst Engels onderling.
10- Iedereen die wakker wordt van een nachtmerrie zal rechtop gaan zitten en hijgen.
11- Moeders koken iedere ochtend pannenkoeken voor hun man en kinderen, ookal hebben deze nooit tijd om ze op te eten.
12- Slechterikken kunnen niet wachten om hun geweldige plannen tot in detail te delen.

Céline

18 oktober 2012

Last year's Halloween nails

Afgelopen week, liet ik jullie mijn halloween design zien voor dit jaar. Vorig jaar maakte ik een hele andere look. Matte zwart met zilveren spinnenwebben. Omdat ik deze look erg geslaagd vond, wilde ik hem graag nogmaals met jullie delen.



Céline

17 oktober 2012

My red nailpolish stash


Een grappig feit vind ik het altijd, dat de ene vrouw de voorkeur lijkt te hebben voor roze nagellakjes en de andere vrouw voor rode lakjes.Vrijwel nooit gaan ze gelijk op in de strijd als favoriet.
Hoewel ik vroeger heel veel roze nagellakjes heb gedragen en ik sinds deze zomer ook een hernieuwde belangstelling heb gekregen voor deze kleur op mijn nagels, is de kleur rood toch wel de kleur die mijn voorkeur heeft.
Donkerrood, lichtrood, creamy of glitter, I want it all. Rood is echt mijn favoriete kleur qua nagellak.

Wie van rood houdt, heeft natuurlijk ook een aantal rode nagellakjes. Hieronder zien jullie de varianten die op dit moment in mijn bezit zijn.


Van links naar rechts: Fogan- A06, Fogan- A04, Fogan- A23


Van links naar rechts: Catrice- The devil Wears Red, Essence- Cherry..., Essence- Drama Queen


Van links naar rechts: Wet 'n Wild-..., Gosh- Lambada, Fogan-B01


Van links naar rechts: Fogan-B09, Fogan- B20, Fogan- B16

Misschien valt het jullie op dat het eigenlijk vrijwel allemaal budgetlakjes zijn. Dat klopt. Ik heb bijna alleen maar rode budgetlakjes. Toen ik mijn eerste China Glaze lakje wilde kopen, twijfelde ik tussen de kleuren Strawberry Fields en Ruby Slippers. Aangezien ik ze beide erg mooi vond, heb ik mij door mijn moeder laten adviseren. Mijn moeder is dan weer een vrouw die meer van roze nagellak houdt. De keuze werd dus: Strawberry Fields. Hoewel ik erg blij ben met deze prachtige kleur van China Glaze, staat Ruby Slippers nog steeds op mijn verlanglijstje.

Wat vinden jullie mooier? Rode of roze nagellak?

Céline

My red nailpolish stash. What do you like most? Red- or pink nailpolish?

15 oktober 2012

How's running?

Februari komt dichter en dichter bij. Dus de mini marathon, waar ik voor aan het trainen ben, ook.

Toen ik van de zomer genoeg had van mijn slechte conditie en besloot te gaan hardlopen, heb ik bijna iedere dag getrained. Ik wisselde duurlopen af met tempolopen en intervaltrainingen. Om te zorgen dat ik ook na de zomer nog door zou blijven trainen, zodat niet al het werk voor niets was geweest, heb ik mijzelf verteld, dat ik deze winter mee zou lopen aan de midwintermarathon in Apeldoorn. Nou is de echte marathon ietwat hoog gegrepen, maar de kortste afstand (8K) vond ik geen uitdaging genoeg. Uiteindelijk had ik mijn zinnen gezet op de mini marathon van ruim 18K.

Hoewel in in de zomervakantie bijna iedere dag getrained heb, train in nu nog maar hooguit één keer per week. Niet zoals ik het zou willen, maar beter dan helemaal niet. Al twee weken lang probeer ik mijn eerste 15 K te gaan lopen, maar aangezien je voor langere afstanden ook meer tijd moet hebben, is dit nog niet gelukt. De route heb ik echter al wel uitgestippeld en ik kan niet wachten om hem te lopen.

De langste afstand die ik tot nu toe gelopen heb, is 12 K. Nog lang niet in de buurt van de ruim 18 K die ik uiteindelijk zal moeten lopen, maar ik ben al over de helft. Ik maak me dan ook geen zorgen over of ik in februari de mini marathon zal kunnen uitlopen.

Hebben jullie nog tips om mijn training te bespoedigen?

Céline

While the date of the mini marathon is coming closer and closer, I train less and less. The longest distance I recently runned was about 7.5 miles, so still 4 more miles to go. Since I started university again, I almost never have time for a good run anymore. Still, I'm not scared that I won't reach the finish line in februari.

14 oktober 2012

Warm Healthy Breakfast: Oatmeal

De wind giert om het huis. Het is nog pikkedonker, maar je moet toch al je warme bedje uit, de koude dag in. Heerlijk is het dan, om de dag te kunnen beginnen met een stevig, gezond en heerlijk warm ontbijt. De laatste dagen doe ik niks anders meer dan ontbijten met pap.

Omdat ik jullie niet wil onthouden van een prettig begin van een winterse dag, deel ik mijn recept met jullie.



Wat heb je nodig:
  • 1 liter melk
  • 150 gram havervlokken
  • 1 grote appel
  • 2 grote handen rozijnen
  • kaneel

  1. Schil en snij de appel terwijl je de rozijnen in een bakje water laat wellen.
  2. Breng de melk aan de kook in een grote pan.
  3. Zodra de melk kookt voeg je alle andere ingrediënten erbij.
  4. Kook het geheel voor ongeveer 3 minuten op een laag pitje, terwijl je continue blijft roeren.
  5. Haal de pap van de pit en laat het nog enkele uren indikken. Schep zo af en toe om.
KLAAR!



Hoe simpel kan het zijn?
Ik vries mijn pap meestal in, in porties. 'S ochtends warm ik dan een portie op in de magnetron.

Je kan natuurlijk ook een heleboel andere combinaties maken. Appel, rozijn en kaneel is niet het enige.
Ik kan niet wachten tot ik een keer de combinatie van kersen en pure chocolade kan uittesten.
Of banaan, kokos en speculaaskruiden? Pompoen? Verzin het maar, of het kan in de pap.

Weten jullie nog leuke combinaties?

Céline

P.s Havervlokken haal je bijvoorbeeld bij Albert Heijn voor maar 0.30 euro.

To translate my oatmeal recepe, click on your own language in the translation tool on the right.

13 oktober 2012

20.000 dingen.

Heb jij dat ook weleens? Dat je 20.000 dingen tegelijk probeert te doen? Je wil sporten, gezond eten, afspreken met je vrienden, al je schoolwerk goed doen, bloggen en tijd overhouden om te slapen. Het liefst allemaal tegelijk en alles moet ook nog goed lukken.

Dat werkt niet. Je kan niet al die dingen tegelijk doen. Je trekt dat niet, ik ook niet. Regelmatig heb ik periodes dat het even niet meer op rolletjes loopt. Ik wil teveel, tegelijk. Dat zijn de momenten dat mijn hoofd ontploft. Ik wordt ziek, verkouden, ben moe en alles wat ik goed probeer te doen, lukt gewoon niet meer.

Er raast een storm aan gedachten door mijn hoofd. Ik ben uit balans.

In zo'n periode zit ik nu. Na de zomervakantie ben ik begonnen aan de universiteit. Een nieuwe studie, met nieuwe mensen. Moeilijk vind ik het, om weer een leuke vriendengroep op te bouwen. Ik baal ervan dat het niet meer zo gezellig is als het vorig jaar op school was. Natuurlijk is dit normaal, maar ik kan er even gewoon niet mee omgaan. Ook ben ik van de zomer begonnen aan mijn eigen blog. Op withoutelephants kon ik iedere dag mijn ei kwijt. Heerlijk vond ik dat. Nu mijn bezoekersaantal flink gegroeid is, voel ik nog meer druk om kwalitatief goede artikelen voor jullie te schrijven. Leuke teksten met goede foto's, waar jullie lekker veel inspiratie van krijgen.

De druk die ik vanuit school voel om weer lekker aan de gang te gaan en goed te presteren in mijn tentamens, gecombineerd met de wil om iedere dag een artikel online te hebben staan, sleept energie uit mij.

Het lukt gewoon even niet meer. Ik wil gewoon mezelf terug en weer lekker verder kunnen met mijn leven.

Nou is dit geen inleiding op een mededeling dat ik zou stoppen met bloggen. Ook wil ik niet zielig doen.  Ik wil gewoon even mijn ei kwijt. Dat is ook waar mijn blog oorspronkelijk voor bedoelt was. Een plek waar ik mijn ei kwijt kon, in persoonlijke zin en in creatieve zin. Een plek waar ik alles kwijt kon wat me bezighield.

Hopelijk ben ik snel weer de oude en loopt alles weer lekker op rolletjes. Zo niet, dan moet ik alles maar anders aan gaan pakken. Voor nu moet ik alles gewoon even rustiger aan gaan doen, me concentreren op school en vooral blijven ademen. Dan komt alles uiteindelijk wel weer goed.


Céline

12 oktober 2012

Halloween nails: Mud splash


Het is weer oktober, dus tijd voor Halloween. Het allerleukste aan Halloween, vind ik toch wel het verzinnen van bijpassende nailarts. Zo maakte ik vorig jaar een matte zwarte look met zilveren spinnenwebben. Dit jaar vond ik het wat moeilijker om iets leuks te verzinnen. Toen ik eindelijk een look in elkaar had gedraaid, wist ik ook niet goed wat ik nou van het resultaat moest vinden. Na enkele positieve reacties op instagram, besloot ik mijn halloween creatie toch te delen.


Wat vinden jullie ervan?


Céline

It was hard to decide what my nails would look like this halloween. After some really hard thinking, this was what came out. I still don't know if I like it or not.

11 oktober 2012

De juiste make-up kiezen met behulp van het kleurenwiel

Weten jullie nog dat ik laatst deze post plaatste over het bepalen van de juiste kleur oogschaduw?
Dit deed ik, met het gebruik van een kleurenwiel. Maar niet alleen je oogschaduwkleur kan je zo bepalen. Ook de juiste kleur blush en lipstick is te bepalen met een kleurenwiel. Dit leerde ik allemaal van onderstaand filmpje, waarin al deze principes haarfijn worden uitgelegd en gedemonstreerd.




Welke kleuren passen het best bij jullie huid?

Céline

10 oktober 2012

Tag: What men know about makeup

Deze leuke tag zag ik op beautychef, maar is oorspronkelijk verzonnen door bysjanty. Normaal ben ik niet zo van het overnemen van tags, maar ik heb deze met zoveel plezier gelezen, dat ik hem besloot over te nemen.
Het is dus de bedoeling dat je je "partner" (vriendje, man oid.) een aantal vragen over beauty voorlegt. Ook mijn vriend moest eraan geloven. Lees hieronder de antwoorden:


1. Waar gebruik je concealer voor?
-  Om er overheen te smeren zodat het beter blijft zitten?
2. Waarom gebruiken sommige vrouwen Blotting Paper?
-  Omdat ze naar de WC moeten en gewoon toiletpapier is te ruw.
3. Als ik zeg dat ik mijn gezicht ga preppen en primen, wat ga ik dan doen?
-  Schuren en in de grondverf zetten?
4. Waar op je gezicht breng je highlighter aan?
- Op de dingen die je moet onthouden? Je ogen? Weetikveel.
5. Base- en topcoat, wat is dat?
- Grondverf en lak
6. Nu nog enkele typische termen:
Blenden:
-  Kleurtjes bij elkaar gooien.
Crease:
- al sla je me dood... t klinkt als het slechte vervolg op grease.
Fall-out:
- Een shooter.
Chippen:
- Dat doe je met je chipknip.
Smudgen:
- Uitsmeren
Zoals jullie zien, valt er nog een heleboel te leren voor mijn vriendje. Ookal gaf hij wel aan sommige dingen vaag te weten toen ik hem de antwoorden gaf.
Hopelijk vinden jullie dit een leuke tag om te lezen, ookal zijn de antwoorden van mijn vriendje soms ietwat...lomp.
Weten jullie vriendjes, vaders, opa's of broers veel over makeup?
Céline

9 oktober 2012

Nu: Tinychat!

Ik ben nu tot half 5 op de chat!
Lijkt me heel gezellig om met jullie allemaal te kletsen.

http://tinychat.com/jldkt

Céline

Tips tegen verkoudheid

Momenteel zit ik op de bank met een verstopte neus, zere keel en een duf hoofd. Ik ben verkouden, net zoals de rest van Nederland lijkt te zijn. Enkele tips kunnen we dus wel gebruiken.
Ik ging opzoek naar de meest bekende, goed werkende, handige en aparte tips die ik kon vinden om van je verkoudheid af te komen.



  1. Verhoog je weerstand door het eten van veel vitamine C. Vooral in citrusvruchten en in kiwi's zit dit erg veel.
  2. Slaap! in je slaap herstelt je lichaam zich helemaal. Genoeg slaap ik dus erg belangrijk om te herstellen van je verkoudheid. Ook als je nog niet verkouden bent is minstens 7 uur slaap erg belangrijk. Krijg je dit niet, dan wordt de kans op een verkoudheid wel drie keer zo groot.
  3. Frisse buitenlucht. Frisse buitenlucht laat je niet alleen lekker fris voelen, het lucht je luchtwegen ook nog eens heel goed door.
  4. Beweeg! Ga sporten en bewegen, een beetje zweten helpt om al het vuil uit je lichaam te halen. Ook het verhogen van je hartslag helpt bij het versterken van je weerstand.
  5. Misschien wel de meest aparte tip die ik tegenkwam: Wrijf je zijkanten van je duimtoppen tegen elkaar aan. Dit zou je sinusholten helpen openen.
  6. Zet voor het slapengaan een halve ui naast je bed. De gassen die hieruit vrij komen, zouden ook helpen je neusholtes te openen.
  7. Drink voordat je gaat slapen een glas met hete melk en een paar snufjes peper. Als je je voeten ook nog eens inpakt met extra dikke sokken, zou je verkoudheid na één nachtje al over moeten zijn.
  8. Denk aan de hygiëne. Zorg ervoor dat je lichaam niet nog meer bacillen binnenkrijgt door regelmatig je handen te wassen en je lijf lekker schoon te houden.
  9. Kleed je warm! Niets zo irritant als buiten staan te rillen als je al verkouden bent.
  10. Drink veel. Door veel te drinken houd je je gezwollen slijmvliezen vochtig en dat helpt, schijnt.
    Ook zorgt veel drinken ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
  11. Slik echinacea tabletten. Dit verhoogt je weerstand.
  12. Eet wat stukjes gember als tussendoortje of drink gemberthee. Dit helpt tegen keelpijn, verstopte neus en koude rillingen.
Hebben jullie nog goede tips tegen verkoudheid? Zelf vind ik het ook heerlijk om één keer in de week te ontspannen in de sauna.

Céline

Are you having a cold? Click on "English" in the translate tool in the sidebar to read my tips.

8 oktober 2012

Cozy and Fresh

Met het koude weer, vind ik het heerlijk om weg te kunnen kruipen in een zachte trui. De zachtroze angora trui uit de Lana del Rey collectie van H&M voldoet dan zeker aan de creteria. Het enige is, dat angora nog erger verhaart dan een kat in het voorjaar. Iemand die hier een tip voor heeft?


Cozy and fresh



Ik combineerde de trui met een strakke witte broek en hoge bruine laarzen. De look maakte ik af met deze prachtige oorbellen van Dolce & Gabbana. Zo is dit allemaal van het voorjaar ook nog te dragen.

Céline

7 oktober 2012

Interior: By Nord

Als ik mijn huis vol mocht stoppen met één merk, dan hoefde ik niet lang na te denken.
Ik ben namelijk helemaal verzot op het Deense merk: By Nord. Hun slagzin is: Where design meets nature, wat ze dan ook perfect omschrijft. Kussens en douchegordijnen met bosprint. Theedoeken met elanden of een dekbed met een wolf. I want it all.

© By Nord

Ziet het er allemaal niet heerlijk cozy uit? Ik zie mezelf al helemaal wegkruipen met een kop warme thee bij de openhaard onder die leuke plaid met kabels.
Het enige nadeel? Het is redelijk prijzig. Voor de theemuts betaal je al gauw 70 euro. Dat wordt dan maar sparen. Of opzoek gaan naar leuke budget varianten. Zoals onderstaand dekbed van H&M. Deze heb ik alleen nog niet in de webshop gespot. Eén van jullie wel?


Céline

5 oktober 2012

I think I'm FALLing for you.

Afgelopen woensdag maakte ik al deze ooglook, geïnspireerd op de herfst. Maar de herfst zou de herfst niet zijn, als hij niet zou barsten van de inspiratie. Vandaar dat ik vandaag alweer een EOTD voor jullie heb. Wederom met inspiratie uit de verkleurende herfstbladeren.
Met zoveel moois om buiten naar te kijken, verwacht ik ook niet dat dit de laatste gaat worden.

Ik gebruikte:

  • Essence eyeshadow base
  • Casuelle- Coral
  • NYC- Upper Zest Side
  • Sleek original palette
  • E.L.F- Cream eyeshadow
  • MAX eyeshadow
  • Essence kayal eyepencil- Coffee
  • Gosh wonder volume mascara
  • Hema wenkbrauwpotlood


 Céline

4 oktober 2012

NOTD: French Manicure

Simpel, casuelle en clean. Gewoon een French manicure. Altijd goed.

Soms heb ik geen zin in lastige nailarts op mijn nagels. Ook knalkleurtjes passen dan niet zo goed bij mijn humeur. Een frisse en lieve franse manicure is voor mij dan meestal de oplossing. Meestal begin ik met een laagje doorzichtige nagellak, vervolgens maak ik mijn tips wit en ik sluit af met een zachtroze lak over mijn gehele nagel heen. Hier gebruikte ik bijvoorbeeld een lak van Fogan voor de tips en een lichtroze lakje van Catrice als finish.


Maken jullie wel eens een french? Hoe doen jullie dat dan?

Céline

3 oktober 2012

EOTD: I'm leafing you

De bomen in mijn achtertuin beginnen weer te verkleuren. Het is weer herfst.
Tijd om mijn make-up daarop aan te passen. Met warmbruin, groene shimmer, goud, geel en een winged eyeliner maakte ik deze heerlijke herfstlook.



Ik gebruikte:
  • Essence eyeshadow base
  • Catrice- C'mon Cameleon
  • NYC- Upper Zest Side
  • Sleek Original Palette
  • Catrice- I trust Stardust
  • Gosh Wonder volume Mascara
  • Hema Wenkbrauwpotlood
De look maakte ik af met een warmroze blush en nude lippen.



Céline

P.s Yes, the spelling mistake in the title is on purpose.

2 oktober 2012

Where the magic happens

Op een mooie zondagmiddag, besluit je nog lekker een stukje te gaan hardlopen. Het zonnetje schijnt, dus je kan nog net de laatste beetjes vitamine-D van het jaar meepakken.
Na een kilometer of vijf, zie je dit in een weiland:




Een kudde kamelen?! In een weiland?! In Nederland?! Wat is dit?
Je loopt verder en ziet mensen met honden en kinderen het weiland inlopen. Je besluit dit ook te doen, waarom niet? Je hebt toch niets te verliezen.

En dan zie je dit:



En dit:



En dit:



Allemaal dieren, achter niet meer dan een dun draadje. Hoe cool is dat? Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een olifant hebben gevoerd en geaaid. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze weten hoe een giraffe voelt en dat ze diezelfde giraffe ook nog hooi hebben gegeven. Hieronder bewijs voor deze beweringen:




Waar een rondje hardlopen al niet goed voor is. Dit is het bewijs, dat iedereen moet gaan hardlopen. NU! Nu het nog kan ;)

Céline

Disclaimer: If you read this blog, because of the title. I'm sorry to disappoint you in posting a picture of an elephant. As you could read in this post, I'll ALMOST never write about elephants.

1 oktober 2012

Casual Red

Red casual


Een schattig klein winkeltje in Utrecht, uitverkoop en hele leuke, rode laarsjes. Stiekem was ik vanaf het moment dat ik ze voor het eerst zag verkocht.
Maarjah, ik heb al meer paar schoenen dan dat ik op mijn vingers kan tellen. Dus nog een paar? Ik weet het niet. Toch blijven ze een beetje in mijn hoofd rondspoken. Net als de combinatie: Rode blazer+ Pantersjaal.
Zoals jullie zien, passen deze twee dingen ook nog eens heel goed bij elkaar.

Wat denken jullie? Een goed excuus om ze aan te schaffen?

Céline
 

Forward