Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

25 december 2012

26 days: Z(mikkelen)



Hoe gezellig is het om met het hele gezin rond de tafel te zitten. Te genieten van zelfgemaakt eten, een beetje te kletsen over koetjes en kalfjes en gewoon lekker te genieten. Vandaag, op eerste kerstdag, deel ik een recept met jullie die ik nog heel erg graag voor de kerstdagen wil maken. Dat heb ik dus nog niet gedaan, dus don't shoot me als het niet te eten is. haha.

Wat heb je nodig:

  • 3 grote, zoete aardappelen
  • 2 eieren, met een vork geklopt
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille
  • Pecannoten
  • Marshmallows
Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prik een aantal keer met een vork in de aardappelen en leg ze vervolgens op een bakpapier. 
  3. Bak de aardappels ongeveer 45-60 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Leg de aardappelen aan de kant en laat ze afkoelen.
  5. Zet de oven op 175 graden
  6. Verwijder de aardappel schil en stamp de aardappelen tot puree
  7. Voeg de eieren, boter, suiker, zout en vanille toe tot een glad papje.
  8. Vet een ovenschaal in en vul hem met het papje
  9. Breek de pecannoten in kleine stukjes en leg deze op het geheel.
  10. Sluit alles af met een laagje marshmallows
  11. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk en een hele fijne kerst allemaal!

Céline

22 december 2012

26 days: What's in my: De tuinen Rooibos dagcrème & UV-filter



20 graden onder het vriespunt? Een lekker dikke dagcrème it is! Toen mijn zomerdagcrème vorige winter veel te licht werd om mijn droge huidje te verzorgen, ging ik opzoek naar een crème die gedurende de koude dagen wel voor mijn huid kon zorgen. Na ontiegelijk veel verpakkingen te hebben bekeken, ging ik uiteindelijk naar huis met de rooibos dagcrème van de tuinen. Na zoveel maanden kan ik jullie eindelijk een goede mening geven over deze dagcrème.

Ten eerste de verpakking. De crème komt in een stevig glazen potje met plastic dop. Als je de pot voor de eerste keer open maakt zit er nog een luchtdicht beschermfolie over de crème heen, zo weet je zeker dat hij nog niet gebruikt is en dat alle actieve ingrediënten nog actief zijn.

De crème voelt heel dikkig aan bij het aanbrengen. Hierdoor heb ik wel het gevoel dat het de huid beter beschermd bij vrieskou. Verder doet deze crème niet heel veel bijzonders voor mijn huid.

Dan het belangrijkste van een product: De ingrediëntenlijst.

Ingrediënten: Aqua, Glycercyl Stearate, Caprylic/Cparic Triglyceride, Pentylene Glycol, Oleyl Erucate, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii, Ethylhexyl Methoxcycinnarmate, Cetearaeth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Dimethicone, Aspalatus Linearis Extract, PEG_40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Coumarin, Citronellol, Hydroxycitronellal, Alpha-isomethyl Lionone, P-Anisic Acid. 



Butyrospermum Parkii: Shea butter, een zeer voedende boter vol met vitaminen.
Ethylhexyl Methoxcycinnarmate: Een zeer effectieve zonnebrandfilter
Cetyl Palmitate: Verdikker van de crème. Heeft de bijkomstigheid van het gladmaken van de huid en het vasthouden van vocht.

Dimethicone: Een zeer sterke silicoon. Maakt de huid glad en zacht, maar enkel zolang het silicoon op de huid zit.Aspalatus Linearis Extract: Rooibos extract.PEG_40 Hydrogenated Castor Oil: Voornamelijk een verdikker en emulsifier van de substantie. Legt ook een dun vochtvasthoudend laagje op de huid.Coumarin: Een antioxidant


De groene ingrediënten zijn goed voor je huid. Ze zijn voedend of beschermend. De oranje ingrediënten zijn niet goed en niet slecht voor je huid. Ze houden je huid alleen vet, of ze zijn enkel om de substantie bij elkaar te houden. De rode ingrediënten zijn slecht voor je huid. Ze kunnen je huid irriteren of zijn slecht voor de huid. 

Zoals jullie zien, is deze lijst voornamelijk oranje. De meeste ingrediënten zitten er enkel in om de crème een dikke substantie te geven. Gelukkig zien we ook een aantal groene ingrediënten. Vooral de shea butter en de UV filter staan hoog in de ingrediëntenlijst. Zoals ik laatst al schreef, is Shea butter een ontzettend voedend en verzorgend ingrediënt, heel fijn dus, dat het in deze crème verwerkt zit. Ook een zonnefilter is erg belangrijk. Zeker een dikke plus dus, dat er zoveel van dit filter in deze crème zit.

Al met al kunnen we dus concluderen, dat dit een hele basic en niet zo heel bijzondere crème is. Hij voelt heel dikkig aan door de vele verdikkingsmiddelen die in de crème verwerkt zitten. Wel beschermd hij de huid goed tegen UV licht wat zeker een groot pluspunt is.

De Rooibos dagcrème en UV-filter is voor 9,99 euro te koop bij De Tuinen.

Céline



21 december 2012

26 days: V(erbazing)



Als we ouder worden vergeten we het wel eens, verbazing. Als je klein bent, kan je je verbazen over alle kleine dingen van het leven. Een bundel licht, een grassprietje, wind die om het huis suist en zo nog meer dingen. Als we ouder worden vergeten we wat de schoonheid was in dit alles. We nemen alles voor normaal aan en verbazen ons nergens meer over.

Dat is waar het mis gaat. Het is niet raar dat we niet meer kunnen genieten van het leven zoals vroeger. Het is ook niet raar dat de tijd zoveel sneller gaat naarmate we ouder worden. We vinden alles steeds meer normaal, waardoor er niks meer nieuws gebeurt op een dag. We genieten niet meer van de kleine dingen, waardoor een hele dag vol kan zitten met bijzondere gebeurtenissen. We vergeten ze.

Zo verbaas ik mij er de laatste tijd over dat wij kunnen lopen door ons af te zetten tegen de aarde. Geweldig toch? Je duwt met je benen tegen de grond en zo kan je je best snel voortbewegen. Prachtig gevoel is het dan ook, als je loopt en je realiseert je dit. Ook het fenomeen dat de aarde in het heelal blijft hangen is mooi. Waarom valt hij niet naar beneden? Als ik een balletje in de lucht wil hangen, dan valt hij toch ook? Zo bijzonder om je te bedenken dat er onder ons helemaal niets is. NIETS! Dus ook geen zwaartekracht. Wat zou een wereld zonder iets saai zijn.

Hoe mooi is het als een pasgeboren kalf zich helemaal overgeeft aan de bescherming van zijn moeder. Hij kent haar niet, maar instinctief weet hij, dat hij veilig is bij haar. Hoe mooi is het, als een grasprietje beweegt in de wind. Hoe mooi is het als de vogels fluiten, dat wij kunnen fluiten of zingen. Dat wij weten welke spieren we daarvoor moeten aanspannen, zelfs als we niet weten dat we die spieren hebben en waar ze zitten en hoe ze heten. Bijzonder toch?

Als we deze vakantie nou eens kijken naar hoe bijzonder onze wereld eigenlijk is. Ons verbazen over de schoonheid die zij ons biedt. Ons verbazen over alle mogelijkheden die zij ons brengt. Ons verbazen over wat er allemaal nog mogelijk is. Heel, heel misschien weten we dan weer hoe fijn het was om klein te zijn en duurt onze vakantie weer eeuwen, net als vroeger.

Céline

20 december 2012

26 days: U(iteindelijk)



Uiteindelijk is het dan gelukt jongens, ik kan op vakantie. Alle tentamens zijn gemaakt, alle verslagen zijn af, alle projecten voorbereid en alle werkcolleges afgerond. Eindelijk kan ik even weg van alle stress en drukte die het studentenleven met zich meebrengt. Heerlijk. Lekker alle tijd om bij de familie te zijn, lekker uit te slapen en gezellige dingen te doen.
Jammer genoeg heb ik geen tijd gehad om in al die drukte genoeg blogposts voor de hele vakantie te schrijven. De 26 days worden in ieder geval helemaal afgemaakt, daar kunnen jullie op rekenen. Voor de 2 weken daarna zal er af en toe een post online komen.

Maar, niet getreurd, want als er rust in mijn hoofd is, komen er allemaal goede ideeën voor posts naar boven geborreld. Dus na de vakantie kunnen jullie weer een hoop leuke nieuwe artikelen verwachten.

Nu ben ik wel heel erg benieuwd: Wat gaan jullie in de vakantie allemaal doen?
Hebben jullie nog een kerstgala? Gaan jullie eten bij familie? Eindeloos films kijken?

Een hele fijne kerstvakantie allemaal!

Céline

P.S Dat idee van hierboven is best leuk als kerstdiner toetje!

19 december 2012

26 days: T(ea)



Met een lekker warme kop thee maak je me eigenlijk altijd wel blij. Je zou me een echte theeleut kunnen noemen. Ben ik alleen thuis, dan gaan er letterlijk liters aan thee doorheen. Thee is niet alleen heel erg lekker. Het is ook nog eens heel erg gezond. Vooral groene thee heeft erg veel health benefits!

Ten eerste barst groene thee natuurlijk van de antioxidanten. Antioxidanten reduceren de vrije radicalen die vrij komen door stress of uitlaatgassen. Verder verhogen ze je weerstand ook aanzienlijk.
Het meest bekende antioxidant in groene thee is het welbekende EGCG. Deze stof versterkt de verbindingen in de hersenen waardoor dementie wordt tegengegaan en het geheugen wordt versterkt.

Ook las ik onlangs een artikel waarin werd uitgelegd waarom groene thee geweldig zou helpen bij het verbranden van vet. Het wordt daarom ook vaak aangeraden in verschillende dieëten. Niet alleen voor mensen met overgewicht is het drinken van groene thee daarom ideaal, ook sporters kunnen profiteren van groene thee. Doordat de verbranding van vet wordt gestimuleerd, wordt het uithoudingsvermogen van spiercellen gestimuleerd. Ook zou het helpen om je hart gezond te houden, cholesterol te verlagen en de kans op een hartaanval te verkleinen.

In de zomer helpen de antioxidanten en fytochemicalieën in groene thee om opgedane schade door UV licht te verminderen. Geen reden om je SPF te vergeten, maar een beetje reserve SPF kan nooit kwaad.

Voor oude mensen kan het nuttig zijn om groene thee te drinken vanwege de extra versterking van de botten. Aangezien oude mensen vaak broze botten hebben en hierdoor vaker wat breken, kan het zeker geen kwaad om wat vaker bij Mien op de koffie thee te gaan. Behalve versterking van de botten, versterkt het ook je tanden. Groene thee kan anti bacterieel werken, waardoor de bacteriën die tandplak en gaatjes veroorzaken worden gedood. Door zijn antibacteriele werking, verlicht groene thee ook de verschijnselen van voedselvergiftiging.

Groene thee zou zelfs een effectief preventief middel tegen kanker zijn!

Hoewel sommige mensen wellicht denken dat ik een kleine theeverslaving heb, vanwege de grote hoeveelheden thee die ik per dag drink, heb ik gebaseerd op bovenstaande waslijst absoluut geen reden om van mijn kleine verslaving af te komen.

Tea anyone?

Céline

18 december 2012

26 days: 10 ways to use: Sheabutter



Wat ik zonder mijn pot Shea Butter zou moeten in deze kou? Ik heb geen flauw idee. Hoe heb ik dit andere winters ook al weer gedaan? Die pot gebruik ik momenteel echt overal voor. Vandaag maar liefst tien manieren om jezelf lekker te verwennen met Shea Butter. Want een voedender product gaan jullie voorlopig niet tegenkomen.

1- Nachtcrème

Smelt een klein beetje Shea Butter tussen je vingers en verdeel dit voorzichtig over je gezicht.
Vooral op dagen dat ik last heb van een droge, schilferige of trekkerige huid, is dit een ideale oplossing. De volgende ochtend is mijn huid weer helemaal zacht. Voor mensen met een vette huid kan ik mij voorstellen dat dit iets te voedend is.

2- Nagelriemcrème

Een klein beetje Shea Butter op je nagelriemen doet ook wonderen. De vitaminen (o.a vitamine E) zorgen voor zachte en gezonde nagelriemen en daarmee ook voor mooie nagels. Lemony flutter stond op mijn verlanglijstje, maar nu ik mijn pot Shea butter heb, weet ik niet of Lemony Flutter nog fijner kan zijn.

3- Oogcrème

Iets wat ik vrijwel iedere avond doe, is Shea butter als oogcrème gebruiken. Eerst smelt ik een klein beetje  tussen mijn vingers, waarna ik het voorzichtig verdeel onder en rondom mijn ogen. De huid rond je ogen is heel dun en daardoor ook heel erg kwetsbaar. Hierdoor durf ik er niet zomaar iets op te smeren. Shea Butter is 100% natuurlijk en 100% organisch. Ook bevat het de vitaminen E, A en F die de huid voeden en behoeden tegen huidveroudering.

4- Haar serum

Ik merk dat het weer winter is, als mijn haar droog en pluizig wordt. Mijn haarpunten zijn momenteel zelfs zo droog, dat de kapper het zelfs opmerkelijk vond. Drie dagen na mijn bezoekje aan de kapper waren ze weer net zo droog als ervoor. Omdat ik mijn haren was en verzorg volgens de conditioner only methode, kan ik er niet zomaar een heleboel serum vol siliconen ingooien. Shea Butter is nu mijn ideale uitweg. Ik smelt een beetje tussen mijn vingers en breng dat dan in de droogste stukken van mijn haar. Mijn haar is daarna zeker 12 uur zijdezacht en niet statisch.

5- Lippenbalsem

Onze lippen zijn net als de huid rondom onze ogen erg dun. Als het buiten vriest, worden ze al snel droog en komen er scheurtjes in. Ik gebruik nu Shea butter als lipbalm op mijn lippen. Ze worden er heerlijk zacht van en zijn nog niet gescheurd dit jaar. Omdat Shea Butter zo natuurlijk is, werkt dit ook niet verslavend als lippenbalsem. Mochten je lippen toch al gescheurd zijn, dan zorgt de vitamine E in de Shea Butter ervoor dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt.



6- Haar masker

De kapper dacht dat ik een grapje maakte toen ik zei dat ik nog nooit van mijn leven een haarmasker had geprobeerd. Maar ik was toch echt serieus. Ze raadde me aan om dit in het vervolg één keer in de week te gaan doen. Maar wat gebruik je dan als siliconen verboden zijn? Juist, Shea Butter!  Ik heb een    klein beetje overgeschept in een bakje en dit 1 minuutje opgewarmd in de magnetron. Samen met een beetje olijfolie heb ik dit verdeelt over mijn haren en dit heb ik ongeveer een half uur in laten trekken. Daarna gewoon je haren wassen zoals je altijd doet. Zolang mijn haren nog nat waren, vond ik ze wat vettig aanvoelen, maar zodra mijn haar helemaal droog was, waren ze zachter dan ze ooit geweest waren.

7- Body Butter

Droge benen in de winter? Je bent niet de enige. Maar met een beetje Shea Butter is het zo opgelost. Een meer voedende en verzorgende body butter zul je niet snel vinden. Ook ontspant Shea Butter de spieren, zodat je helemaal kunt ontspannen.

8- Droge plekjes

Ook op droge plekjes over je hele lichaam werkt Shea Butter ontzettend goed. Het irriteert niet, maar verzorgt en heelt wel.

9- Dagcrème

Mocht je echt last hebben van een hele droge huid, dan kan je de Shea Butter natuurlijk ook als dagcrème gebruiken. Het voordeel daarvan is, dat Shea Butter een natuurlijke SPF bevat. Dit is maar een SPF tussen de 0 en 6, maar alles is mooi meegenomen.

10- Handcrème

Als laatste, handcrème. Mijn handen zijn echt hell met dit koude weer. Ze zijn droog en trekkerig en bah. Gelukkig lost een beetje Shea Butter dit ontzettend snel op.

Zo, als jullie nu nog niet genoeg reclame hebben gehad voor Shea Butter dan weet ik het ook niet meer. Ohjah, Shea Butter is ontzettend zuinig in gebruik. Met een pot van 100 gram doe je makkelijk een jaar en misschien wel langer als je het alleen als lippenbalsem gebruikt. Voor bodybutter en haarmaskers heb je natuurlijk wel iets meer nodig. Ik kocht mijn pot voor 9,99 euro bij Goody Foodz.

Weten jullie nog meer manieren om Shea Butter te gebruiken? Be Creative!

Céline

17 december 2012

26 days: R(udolph)

Rudolph the red-nosed reindeer, had a very shiny nose. And if you ever saw it, you could even say ik glows. All of the other reindeers used to laugh and call him names; They never let poor Rudolph join in any reindeer games.

Arme Rudolph! Hopelijk wordt hij iets blijer als hij ziet dat hij deze kerst op mijn nagels mag staan. Inclusief rode neus.


Céline

16 december 2012

26 days: This is your Q

Dit artikel plaatste ik vorig jaar op de dag voor kerstmis. Ik sta er nog steeds volledig achter, vandaar dat ik hem dit jaar weer even naar boven wil halen.




Morgen is het kerstmis. Veel gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Maar ik vind kerstmis ook altijd een mooie tijd om aan goede doelen te denken. Bijvoorbeeld aan Brooke Hospital for Animals. Brooke helpt Werkpaarden en ezels van straatarme mensen in landen als Egypte, India en Pakistan en geeft voorlichting over dierenwelzijn aan diereneigenaren in deze landen.

Toen ik een klein meisje was, kwam ik eens op een beurs in een standje van Brooke terecht. Ik was gelijk geïnteresseerd in dit goede doel en besloot mijn eerstvolgende spreekbeurt over Brooke te houden. Dit heb ik dan ook gedaan en sindsdien ben ik het altijd een geweldig doel blijven vinden.

Het begon allemaal in 1930 toen Mrs. Dorothy Brooke, Caïro bezocht. Daar zag ze tientallen cavaleriepaarden die gewoon als lastdieren werden gebruikt. Veel verzorging kregen ze ook niet. Mrs. Brooke schrok hier zo van dat ze een brief naar de krant stuurde. Deze brief heeft haar uiteindelijk 32.000 euro opgeleverd waarmee ze 5000 van deze paarden kon "terugkopen" om ze een waardig einde te kunnen geven. Tijdens haar werk met deze paarden, ontdekte ze de hopeloze omstandigheden waarin inheemse werk paarden- en ezels verkeerden. Ze besloot om met de faciliteiten die ze voor de cavaleriepaarden had gecrëeerd een kliniek te openen waar eigenaren, de niet in staat waren diergeneeskundige hulp te betalen, hun dieren gratis konden laten behandelen.



Later zijn er nog klinieken geopend in andere delen van Egypte, maar ook in India en Pakistan.

Brooke Hospital for Animals helpt de werk paarden- en ezels op verschillende manieren. Zo wordt er, zoals hierboven beschreven, in verschillende klinieken medische zorg aangeboden.
Ook worden er waar mogelijk, waterbakken en schaduwpekken gebouwd, zodat de werkdieren ook 's zomers met 53 graden wat verkoeling kunnen krijgen. Verder worden en continue nieuwe programma's ontwikkeld waarmee Brooke, eigenaren, maar ook hoefsmeden en zelfs kinderen voorlichting kunnen geven over de verzorging van hun werkdieren.

Niet alleen de dieren hebben profijt van dit werk. Ook hun eigenaren zijn hierdoor vaak beter af. Deze mensen moeten vaak leven van het werk dat hun enige lastdier voor hun kan verrichten. Als zo'n dier gezonder en fitter is, kan hij veel meer werk doen. Ook gaat men verspreiding van ziektes zo tegen.

Brooke Hospital for Animals doet dus erg goed werk. Vraag dit jaar dus geen cadeautjes onder de kerstboom of voor je verjaardag, maar zamel het geld wat je familie hiermee bespaard in en geef dit als "gift" aan Brooke Hospital for Animals. Ze zullen je erg dankbaar zijn!



Hele fijne kerstdagen toegewenst!

Céline

15 december 2012

26 days: P(akjes)



Wellicht heb je ondertussen al alle kerstcadeautjes ingeslagen. Of misschien moet je nog op pad voor de laatste aankopen. Eenmaal gekocht, ben je nog niet klaar, want hoe ga je het inpakken?
Ik vond deze leuke tutorial op marthastewart.com, waar de foto's ook vandaan komen.

Benodigdheden:

  • Gekleurd papier
  • Lint ( in dezelfde kleur als het papier)
  • Schaar
  • liniaal
  • Mesje
  • Snijplank
  • dubbelzijdig tape
  1. Print de woorden die je op het pakje wil hebben uit in dikke en duidelijke letters. Knip de woorden stuk voor stuk los.
  2. Knip even veel stroken gekleurd papier als dat er woorden zijn. Bevestig de woorden in het midden van de stroken papier. Hiervoor kan je dubbelzijdig tape gebruiken.
  3. Gebruik nu het mesje op de letters één voor één uit te snijden. Let er hierbij op, dat je de onderkant van de letters vast laat zitten.
  4. Verwijder het papier met de geprinte tekst.
  5. Duw de uitgesneden letters voorzichtig rechtop.
  6. Knip de stroken papier in verschillende lengten en plak de uiteinden aan elkaar zodat er een cirkel ontstaat.


    7.   Gebruik het dubbelzijdige tape om de cirkels in de juiste volgorde in elkaar te plakken.
          Het eerste woord moet dus de grootste cirkel hebben!
    8.   Wikkel je paketje in met het lint en rijg je cirkels hier doorheen.


Klaar is je prachtige pakje!

Céline

14 december 2012

26 days: O(rnamenten)

Het kerstdiner is gekookt, je hebt je nieuwe kerstjurk aan. je nagels zijn gelakt, je makeup is gedaan. De afspeellijst met kerstliedjes draait op de achtergrond. Nog maar één klein dingetje en dan is alles perfect.
De tafel! Want een leuk gedekte tafel eet wel zo gezellig.

Op een van mijn vele rondspeurtochten op het net, kwam ik deze leuke foto tegen. Het zijn Santa en Elf bestekhouders die je zelf heel gemakkelijk kunt maken met wat gekleurd papier.



Heel erg simpel en ziet er toch super leuk uit. Plak ze een dag van tevoren in elkaar zodat je je manicure niet verpest. Op de dag van het kerstdiner dek je de tafel met een gezellig tafelkleed. Mooi servies en deze bestekhouders om de lepels, messen en vorken heen. Ik ga het zeker proberen te maken!

Dekken jullie de tafel met kerst nog extra gezellig?

Céline

13 december 2012

26 days: N(ails)

Hoe moeilijk kan het zijn om een kerstboom op je nagels te krijgen? Nou, daar heb ik me wel in vergist hoor. Drie keer heb ik alles helemaal overnieuw moeten doen. Toen ik er na de derde keer achter kwam dat de kerstboom alsnog op zijn kop stond en dat de batterij van mijn camera op was, heb ik het maar opgegeven.
De kerstsfeer zit er in ieder geval goed in. Rode nagels met een kleine shimmer, witte sneeuwvlokjes, een gouden kerstboom en een paar glanzende strass steentjes.





Céline

12 december 2012

26 days: M(usic)


Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle all the way... It's gonna be a long and lonely christmas without you.
Heerlijk hoor, al die kerstliedjes op de radio. De accordion meneer onder aan de roltrap speelt ze ook weer. Als het dan ook nog zo sneeuwt als het de afgelopen dagen gedaan heeft, dan geeft dat toch wel de ultieme kerstsfeer. Ook het kerstdiner kan niet zonder kerstliedjes op de achtergrond. Dat is toch veel gezelliger?

Om lekker in de kerststemming te komen en gelijk een goede playlist bij elkaar te hebben voor ieder kerstfeestje of etentje, heb ik voor jullie vandaag deze playlist samen gesteld. Ook heerlijk om te luisteren bij het huiswerk maken.

Klik hier om naar de playlist te gaan.

( Sorry, blijkbaar is mixpod gestopt te bestaan. Dit was de enig werkende manier.)

Céline

11 december 2012

26 days: L(ippen)

Roep je kerstmis dan roep je rode lippen. Dat is al jaren zo en dat zal ook niet zo snel veranderen.
Daarom vandaag The red lip, maar dan net een beetje meer extreme. Voor alle fashionista's, waaghalzen en trendsetters hier. Meer kerst kan het niet worden.



Bijna onmogelijk om vast te leggen op camera, maar oh zo mooi. Deze rode lippen met glitters.
Sowieso dat jij de show steelt als je zulke rode lippen hebt! Ik heb mijn lippen eerst rood gestift voordat ik de cosmetische glitters aanbracht. Zo dekken de glitters eerder en geeft het een extra mooi en diep resultaat.

Het uiteindelijke effect, kan je het beste op de bovenste foto zien. Deze heb ik express wat onscherp gemaakt zodat het mooie effect beter te zien is.

Céline

10 december 2012

26 days: K(offie)



Dat was het dan. De laatste keer dat ik een grote beker koffie naar binnen werk dit jaar.

Het is ijs en ijs koud. Je hebt een drukke week achter de rug en je hebt echt even iets warms nodig.
Op het station kom je langs de Starbucks. De winterspecials kijken je aan. Try me! Try me! Roepen ze. En ja, waarom ook niet? Je was toch al bevroren en je trein arriveert pas over een half uur.

Gelijk neem je maar een medium. Je hebt het verdient.

In de trein geniet je heerlijk van de warme drank die je lichaam langzaam weer tot leven tovert. Je handen warm je lekker aan de buitenkant, van de toch wel heel erg leuke beker. Ja, je krijgt zelfs weer een beetje energie om een leuke conversatie te voeren.

De conversatie gaat door en door en door... oké, nu begint het toch echt op ratelen te lijken. Lieve Céline, je mag ook ademhalen tussen je zinnen door hoor. Er is nog zoveel te vertellen en nu je lekker warm binnen zit, voel je je ook weer een beetje beter. Langzaam aan begin je een beetje moe te worden van je eigen drukte. Maar het is al te laat, er zit geen rem meer op. Je vraagt je af of je nog normaal kan doen en probeert een beetje tot rust te komen. Maar vergeefs.

Als je je na het avondeten op je werk probeert te concentreren voel je een nare hoofdpijn opkomen. Je negeert het en gaat door met leren. Jammer genoeg, heeft de hoofdpijn geen zin om weg te gaan. Hij wordt alleen maar erger. Terwijl je heel erg je best doet om niet stuiterend van de ene naar de andere kant van de kamer te komen, plof je neer in een lekkere stoel. Man wat ben je eigenlijk moe. Je ogen vallen bijna dicht en je besluit naar bed te gaan. In bed ben je zo moe, dat je niet meer in slaap kunt komen. Je voelt je benauwd en je hart slaat een paar slagen over. GA NOU SLAPEN! Maar het helpt niet. Alle energie is op en slapen kun je niet. Huilend haal je nog de laatste beetjes uit energie uit je lichaam.

Eén ding is zeker, koffie is niet goed voor mijn lichaam en het komt er de komende maanden ook niet meer in. Doe mij dan maar een lekkere kop muntthee of warme chocolademelk :)

Céline

9 december 2012

26 days: J(urk)

Kerstdiner, kerstgala, kerstbrunch noem maar op. En voor ieder feestje heb je de ideale jurk nodig. Om jullie wat zoekwerk te besparen, heb ik voor jullie de leukste kerstjurken bij elkaar gezocht.

Het viel me op dat er dit jaar erg weinig lange jurken te vinden waren. Blijkbaar zijn lange jurken uit. Jammer, want ik vind een lange jurk met een mooie hak er onder altijd erg stijlvol. Ook zag ik vooral veel donkere kleuren voorbij komen.


Christmas dresses

Van links naar rechts en van boven naar beneden:

  • Lange jurk met bloemen- Miss Selfridge
  • Jurk met abstracte print- Mexx
  • Pailettenjurk- H&M
  • Jurk met oneshoulder pailetten- Miss Selfridge
  • Zwarte jurk met lijnen- Miss Selfridge
  • Korte pailettenjurk- Miss Selfridge
  • Lichte pailettenjurk met bloem- Miss Selfridge

Welke is jullie favoriet?

Céline

8 december 2012

26 days: I(t's begining to look a lot like christmas) EOTD


Het had een tutorial filmpje moeten worden. Maar na flink wat mislukte pogingen besloot ik de look gewoon via de oude vertrouwde weg met jullie te delen. Aan de hand van een duidelijke foto.

Een neutrale look met wat groene ondertonen is heel geschikt voor het kerstdiner met de familie of juist voor een kerstgala. Met een mooi glanzende basis en wat mooie highlights ben je er helemaal klaar voor.


Ik gebruikte:

  • E.L.F cream eyeshadow- Mocha Swirl
  • Catrice- C'mon Cameleon
  • Max oogschaduwpalette
  • Sleek- Original palette
  • Catrice- I trust stardust
  • Max gelliner
  • Gosh Wonder volume mascara
  • Hema wenkbrauwpotlood
Céline





7 december 2012

26 days: HOHOHOhollen



Ook in de winter gaat het trainen voor de mini-marathon natuurlijk gewoon door. Het is soms iets moeilijker om jezelf naar buiten te slepen in de kou. Wat als je een blessure oploopt? Moet je eigenlijk anders lopen dan in de zomer? Met de volgende tips heb je geen enkel excuus meer om niet te gaan.
Ready?set, GO!


  • Zorg voor geschikte kleding. Je moet je er fijn in kunnen bewegen, maar het moet ook zeker warm zijn. Warmte is belang numero uno! Laagjes zijn daarbij erg belangrijk. Draag eerst een sporttop die soepel beweegt, licht is en vocht opneemt. Hieroverheen kan je een trui of vest dragen voor de warmte. Als laatste laagje kan je nog een hardloopjack dragen om te wind tegen te houden.
  • Stretch je spieren goed voordat je naar buiten gaat. Zo zijn ze al soepel en warm en voorkom je blessures
  • Loop rustig! Hoe geweldig het ook is om een sprintje te trekken. Je weet maar nooit waar verraderlijk gladde stukjes zitten. Loop dus heel rustig en voorzichtig om onnodige glijpartijen te voorkomen of gebruik zo nodig schoenen met een wat grovere zool.
  • Loop kortere stukjes. Het maakt vrijwel niks uit voor je conditie en het is zoveel beter voor je spieren om je wat regelmatiger, maar ook korter in te spannen.
  • Zorg dat je gezien wordt! Het wordt nu al vroeg donker en hardlopers zijn dan erg kwetsbaar. Zorg dus voor lampjes, reflecterende kleding en alles disco gerelateerds dat je laat opvallen.
  • Droog je schoenen niet op de verwarming. Dit is niet goed voor hardloopschoenen. Laat ze aan de lucht drogen met eventueel een paar proppen kranten in de binnenkant.
Succes met lopen! Binnenlopen kan altijd nog ;)

Céline



6 december 2012

26 days: G(litter)



Wat is een kerst zonder glitter? In alle feestdagencollecties barst het altijd van de zilveren en gouden glansjes en glittertjes. Glitter is dan ook iets wat echt bij de kerstdagen hoort. Gelukkig hoeven glitters helemaal niet overdadig te zijn. Want of je nou een kerstdiner hebt of een gala.
Deze kerstlook past overal perfect bij.




















Ik gebruikte een neutrale kleur oogschaduw over mijn gehele bewegende ooglid. Hierna heb ik
met een gele oogschaduw een brede eyeliner gemaakt met wing. Vervolgens heb ik, met een beetje huidlijm, de gouden glitters over de gele oogschaduwlijn aangebracht. Zodra de lijm gedroogd was, heb ik met een heel dun penseeltje een klein beetje zwarte gelliner aangebracht, heel dicht bij de wimperrand. Mascara heb ik alleen op de bovenste wimpers gedaan. Om zo de look lekker rustig en neutraal te houden.

Ik voel me helemaal kerstig nu.

Gebruiken jullie glitter in je makeup met kerst?

Céline

5 december 2012

26 days: F(ilms)

Als het straks vakantie is en de avonden weer eeuwig duren, vind ik het altijd ontzettend gezellig om lekker met de hele familie op de bank te kruipen en films te kijken. Natuurlijk films met een kerstthema, om lekker in de stemming te blijven. Welke films ik dan graag kijk of welke ik nog wil zien?


ELF- Een ontzettend grappige film over een elf die tot de ontdekking komt dat hij een mens is en opzoek gaat naar zijn biologische vader. Deze film is rond de kerstdagen altijd wel op televisie en hij blijft erg grappig.

The muppet christmas carol- A christmas Carol is wat mij betreft het ultieme kerstverhaal. Als klein meisje heb ik deze film ontiegelijk vaak gezien. Hij behoort voor mij dan ook tot de klassieke kerstfilms.

Santa Clause- Ook een hele bekende kerstcomedie. Ik moet bekennen dat ik hem nog nooit helemaal gezien heb. Of wellicht één keer. Ook deze wordt vaak uitgezonden op TV. Weer een heerlijke no brainer.

Surviving Christmas- Een ongelooflijk slechte en irritante kerstfilm. Maar bij gebrek aan beter, heb ik deze nu al zo'n 4 keer gezien. Ben Affleck maakt het geheel weer een klein beetje beter.

Love Actually- Ook zo'n film die iedereen al 100 keer bekeken heeft maar toch zo'n heerlijk kerstgevoel achterlaat.

The nightmare before christmas- Deze film heb ik nog nooit gezien, maar ik vind de bijbehorende track van Fall Out Boy zo heerlijk. Verder vind ik animatiefilms ook altijd zeer geschikt voor kerstmis. Lekker back to basic en knus.

The polar express- Nog zo'n mooie animatiefilm. Deze neemt je mee op een magische reis, samen met een jongetje die zo zijn twijfels heeft bij kerstmis.

Welke kerstfilms kijken jullie graag? Weten jullie nog kerstfilms die ik echt gezien moet hebben? Of kerstfilms met wat meer inhoud?

Céline

4 december 2012

26 days: E(vening)

Nu het weer winter is, zijn de dagen ook een flink stuk korter. Kortere dagen en langere avonden dus. Na de hele dag in de kou te zijn geweest, vind ik het heerlijk om 's avonds op de bank te kunnen kruipen in lekker comfortabele, warme en cozy kleding. Sexy is het niet, maar oh zo heerlijk!

Comfy

  • Sokken van Hunkemöller
  • Broek van Forever 21
  • Pyjama van Topshop
  • Shirt van New Look
  • Pyjama set van Dorothy Perkins
  • Badjas met stippen van Hunkemöller
  • Witte pantoffels van H&M
  • Bruine pantoffels van Dorothy Perkins
  • Roze badjas met hartjes van New Look
Waar kruip jij graag mee op de bank? Ik vind het bijvoorbeeld naast comfortabele kleding vaak fijn om nog een zachte deken om mij heen te hebben.
Céline

3 december 2012

26 days: D(ouche)


Even opwarmen in een heerlijk hete douche. Niks slechters voor je huid, maar oh zo heerlijk.

Zodra het buiten begint te vriezen, pak ik andere dingen mee onder de douche dan als het buiten heerlijk zonnig weer is. Zo ga ik eerder voor een douchecrème dan voor een douchegel. Deze zijn vaak net iets meer voedend en minder uitdrogend. De dove cream oil op de foto is dan een mooie optie. (Deze verpakking heb ik gekregen. Uit mezelf koop ik al jaren geen dove meer, omdat het op dieren getest schijnt te worden.) Wil ik toch iets met een lekker geurtje, dan kies ik in de winter sneller voor een kruidiger geheel dan in de zomer. De glögg douchegel van Lush is toch wel echt mijn favoriet. Ik ben dol op het drinken van glögg in de winter, dus toen Lush vorig jaar met een douchegel kwam van mijn favoriete winterdrankje, wist ik niet hoe snel ik een voorraad moest inslaan.

Na een lekkere douche, smeer ik mijn lichaam in met een bodybutter. Deze hebben bij mij de voorkeur in de winter, omdat ze net iets meer voedend zijn dan een lotion of milk. Deze bodybutter is van een kerstcollectie van The Body Shop. Het is mijn all time favourite bodybutter in de geur vanille en nootmuskaat. Ik vind het ontzettend zonde om hem te gebruiken, het liefst ruik ik er alleen de hele dag aan. Het is echt by far de lekkerste geur die ik ooit geroken heb. Hopelijk komt The Body Shop volgend jaar weer met deze geur.
Na het douchen verdeel ik de bodybutter heerlijk over mijn hele lijf.

"Vaarwel droge plekjes en vaarwel kou. Ik kan er weer even tegenaan!"

Wat nemen jullie in de winter mee onder de douche?

Céline

2 december 2012

26 days: C(andle collection)



Het branden van geurkaarsen is mijn grote hobby in de winter. Vreemde hobby misschien, maar niks zo fijn als gezellig een kaarsje branden terwijl je een goed boek leest. Een heerlijk geurende kamer in lopen is ook een hele fijne bezigheid. Vandaar dat ik jullie vandaag mijn bescheiden geurkaars stash laat zien.




De meeste kaarsen komen van IKEA. Daar hebben ze dan ook hele lekkere geurkaarsen. Ik loop de foto even van links naar rechts met jullie door.
Helemaal links zien jullie een geurkaars van de HEMA. Het is een simpele witte kaars met vanille geur. Altijd een goede basic om te hebben. De kaars daarnaast is mijn superfavoriet. Het liefst snuif ik daar de hele dag aan zonder hem te branden, want dat is zonde natuurlijk. Deze kaars is van IKEA en ruikt naar heerlijke peperkoek. Het was een limited edition in de kerstcollectie van vorig jaar en ik ben heel erg blij dat ik hem heb meegenomen.

De kaars in de glazen bak, hoort in het setje wat je rechts ziet. Ook dit setje is van IKEA en bevat een kaars met brownie geur, een kaars met cheesecake geur en een kaars die naar kanelbullar ruikt. Die laatste kaars is de witte en ben ik nu lekker aan het branden. Jummm!
Als laatste heb ik een schattig roze kaarsje met rozengeur. Hij is best sterk qua geur en ik heb hem daarom ook apart van de rest staan. Deze komt uit een leuk klein winkeltje waar ik een keertje langs kwam. Ik heb deze toen meegenomen, maar twijfel of de geur van rozen toch niet meer voor oude dames is.

Dat was het alweer. Ik heb ook nog een paar verpakkingen met geurstokjes en wat soorten olie voor een oliebrander. Toch vind ik mijn geurkaarsen het leukst.

Branden jullie wel eens een geurkaars?

Céline

1 december 2012

26 days: B(oom)

De kerstboom. Ieder jaar weer een plezier om hem op de tuigen en te versieren. Nemen we een grote of een kleine boom? Een echte of een neppe? en de belangrijkste vraag: Hoe gaan we hem versieren?

Mijn ideale kerstboom zou volhangen met kleine, schattige knuffelbeertjes. Allemaal in kerstoutfit natuurlijk. Hiertussen zouden dan allemaal dennenappels hangen. Verder een mooie piek of een grote strik in de top en verder alles puur natuur. Ja, natuurlijk mogen er nog wel een heleboel lichtjes in, maar dat was het dan ook wel.

Vroeger hing onze boom altijd vol met zilveren kerstballen in alle soorten en maten. Dan mochten mijn zusje en ik de boom daarna nog volgooien met zilveren engelenhaar. haha, wat een lol hadden wij toen.

Vandaag laat ik jullie wat inspiratie zien om de kerstboom te versieren.





















En, hoe ziet jullie kerstboom er dit jaar uit?

Céline
 

Forward