Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

31 januari 2013

Over een droge huid en je achterwerk



Gisteren las ik een interessant artikel over de droge huid. De laatste jaren is mijn huid ontzettend droog. Vooral mijn voorhoofd is regelmatig gewoon heel erg pijnlijk door de droogte. Nou weet ik dat al dat geëxperimenteer met verzorgingsroutines ook niet zo goed is voor mijn huidje, maar de ideale routine wil ik toch wel graag vinden.

Het artikel ging voornamelijk om wat de oorzaken kunnen zijn van een droge huid. Om dit te bedenken, werd de huid vergeleken met je billen. Jawel, je leest het goed. Je bips, derrière, kont, achterwerk etc.
De huid van je bips is immers nooit echt droog. Hoe kan het dan dat er zoveel mensen zijn met een droog gezicht, maar nooit iemand met droge billen? Wat is nou het grootste verschil tussen de huid op je billen en de huid op je gezicht? Juist. De huid op je billen wordt vrijwel je hele leven bedekt door een beschermend laagje van je kleding. Je billen zien het zonnetje bijna nooit.

En dat is precies waar het probleem ligt voor de meeste mensen met een droge huid. De droge huid op hun gezicht ontstaat door beschadiging en uitdroging door de zon. Wil je dus het probleem van een droge huid aanpakken, voordat je het gaat genezen. Is het dragen van een goede SPF een must. Niet alleen als het zonnetje schijnt, maar ook gewoon als het een doorsnee regenachtige Hollandse dag is en ook als je de hele dag achter je bureau zit te leren.

Weer een reden om altijd goed SPF te smeren. Hopelijk ga ik het nou ook echt een keertje volhouden.

Céline

30 januari 2013

What's in my: The Body Shop Strawberry Showergel



Jullie zagen hem al even voorbij komen in mijn favorieten van Januari, de Strawberry Douchegel van The Body Shop. Vandaag heb ik voor jullie de hele ingrediëntenlijst uitgeplozen. Wat zit er nou eigenlijk allemaal in? En is deze douchegel echt zo goed?

De lijst heb ik net als anders weer ingedeelt op kleur. De groene ingrediënten zijn zeer goed voor je huid, de oranje ingrediënten zijn vaak hulpstoffen die niks voor je huid doen, maar ook niet slecht zijn en de rode ingrediënten zijn slecht voor je of hebben een irriterende werking.

Ingredienten: Aqua (water), Sodium Laureth Sulfate, Glycerin (glycerine), Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Coco-Glucoside, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Phenoxyethanol, Glycine soja (soja-olie), Sodium Benzoate, Citric Acid (citroenzuur), Fragaria vesca (aardbeiensap), PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Propylene Glycol, Benzophenone-4 (zonnefilter), Disodium EDTA, Limonene, Cinnamal, Linalool, Citral, kleurstoffen: CI 17200, CI 14700.

Sodium Laureth Sulfate: Zeer agressieve ontvetter. Droogt de huid erg uit en werkt irriterend.
Cocamidopropyl Betaine: Milde ontvetter en reiniger.
Cocamide DEA: Verdikker, de DEA verbinding kan kankerverwekkend zijn in combinatie met bepaalde andere ingredienten.
Coco-Glucoside: Milde reiniger
PEG-40 hydrogenated Castor oil: houdt de ingrediënten samen

Parfum: Spreekt voor zichzelf, ik ben dol op de geur in deze douchegel, maar parfum kan wel degelijk irriterend werken.
Phenoxyethanol: Een mild en niet irriterend conserveermiddel

Glycine soja: Werkt verzachtend op de huid en maakt de gel vloeibaar
Fragaria vesca: Het was me nog helemaal niet opgevallen dat hier echt aardbeiensap in zit! Super!


Zoals jullie zien is deze douchegel niet heel bijzonder. Hij bevat het irriterende en uitdrogende Sodium Laureth sulfate zoals veel douchegels doen en verder zitten er voornamelijk ingrediënten in die de substantie mooi en houdbaar houden. Toch zit er echt aardbeiensap in en zelfs een beetje zonnefilter. Waarschijnlijk zit dit laatste er meer in om het product tegen beschadiging door zon te beschermen dan om onze huid tegen de zon te beschermen.


Hoewel deze douchegel dus niet heel bijzonder is, vind ik de geur heerlijk en vind ik het erg grappig dat er echt aardbeiensap doorheen zit. Zoek je dus een hele basic douchegel met een lekkere geur, dan is dit zeker een goede douchegel voor jou. Vermijd je liever ingrediënten die kunnen irriteren of waarvan gezegd wordt in sommige gevallen zelfs kankerverwekkend te zijn, dan kan je deze douchegel beter laten liggen.


De Strawberry Showergel is te koop bij The Bodyshop voor 6,50 euro.





Céline


28 januari 2013

January Favorites

Ik deel niet iedere maand mijn favorieten met jullie. Simpelweg omdat ik niet iedere maand zoveel spannende, nieuwe favorieten heb. Deze maand was het echter helemaal anders.  Ik heb deze maand zoveel nieuwe favorieten gekregen dat ik zelfs een kleine selectie heb moeten maken voor dit artikel.


Ten eerste mijn haardonut. Als je haar maar goed zit zeggen we dan. Deze heb ik zo ontiegelijk vaak gedragen afgelopen maand. Het is een stuk beter voor je haar om een donut te gebruiken in plaats van haarelastiekjes en het effect is ook nog eens een stuk meer fashionable. Het mooiste is nog dat het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten. Ik draai mijn haar gewoon in de donut en hop... klaar!

Dan de pot kokosolie die ik voor kerst kreeg van mijn vriendje. OMG, wat is die structuur heerlijk zeg! Ik verwachtte iets vergelijkbaars als mijn shea butter, maar deze kokos olie smelt een stuk makkelijker dan de shea butter en is ook een stuk "gladder" kwa structuur. De shea butter is heel wat korreliger. Ook dit is weer zo'n heerlijk multitask product. Geweldig voor mijn haren, geweldig voor mijn gezicht, geweldig voor mijn lichaam en je kan er heerlijke toetjes mee maken ;)

Iets wat al heel erg lang op mijn wishlist stond, was het au natural palette van Sleek. Voor mijn verjaardag heb ik hem dan eindelijk gekregen. Sinds ik dit palette heb, gebruik ik eigenlijk vrijwel geen andere oogschaduws meer. Nou moet ik eerlijk zijn en zeggen dat ik de laatste tijd sowieso erg weinig makeup gebruik. Daar heb ik echt geen zin in als ik om 6 uur 's ochtends op moet staan om de bus te halen. Maar als ik dan de tijd neem voor wat makeup, dan pak ik gelijk naar dit palette. Vooral de meest rechter kleur van de bovenste rij is favoriet. Hij heet Taupe, ookal is hij volgens mij helemaal niet taupe. Mooi is hij wel.

Dan zijn alleen de doucheproducten nog over. De twee reisverpakkingen van the bodyshop douchegels in Aardbei en Satsuma kreeg ik in een paketje voor kerstmis. Het is al erg lang geleden dat ik iedere douchebeurt een douchegel gebruikte, maar ik ben weer helemaal terug. Heerlijk deze geuren. Satsuma gebruik ik als ik een beetje extra energie nodig heb en aardbei is gewoon heerlijk zoet en doet me denken aan vakantie. Van de douchegels van the bodyshop die ik tot nu toe heb uitgetest zijn deze twee geuren mijn favoriet. Ik zat ook te denken aan een "what's in my" artikel over The Bodyshop douchegels. Vinden jullie dat leuk?

Als laatste ben ik helemaal gek van de Ravishing Love bodylotion van Victoria's secret. Toen ik rond de kerstdagen op Schiphol was, kon ik het natuurlijk niet laten om ook een kijkje te nemen bij de onlangs geopende winkel van Victoria's secret. Ik nam daar een aantal heerlijk geurende dingen mee, waaronder deze bodylotion. Pas toen ik hem thuis ging gebruiken, kwam ik er achter hoe geweldig lekker hij eigenlijk ruikt. Hij ruikt heel erg naar zoete snoepjes. De verpakking zegt dat het ruikt naar Blackberry en Violet, dus opzich zou dat heel goed kunnen. Nu heb ik een beetje spijt dat ik de bijpassende bodysplash niet ook heb meegenomen, maar ach, nu heb ik een goed excuus om nog een keer te gaan.

Wat zijn jullie favorieten deze maand?

Céline

22 januari 2013

Sale: Meet mijn nieuwe schoenen


Leuke dingen vinden in de winkel is altijd leuk, maar als er dan ook nog eens een flinke korting overheen gaat, is het helemaal feest. Afgelopen week liep ik tegen deze prachtige hakken aan.
Ze kostten nog geen 8 euro dus wat doe je als je niet tussen twee kleuren kan kiezen? Juist, je neemt ze allebei mee. Een paar voor de wat meer zonnige lentedagen en één paar voor wat stoerdere outfits.



Het eerste paar heeft een nude hak en een koraal kleurige bovenkant. Hiertussen zit een dun gouden lijntje. Het andere paar is exact hetzelfde, alleen is de hak hier turquoise en is de bovenkant zwart. De hele schoen, behalve het gouden randje zijn van nep suede.
De hak heeft een hoogte van 11.6 cm en ze zijn gedeeltelijk leer/kunststof.

De sale begint weer tot een eind te komen, dus als je ook nog zo'n paar prachtige hakken wil scoren, dan moet je er snel bij zijn. Ze kosten 7,45 bij van Haren.

Welke kleur vinden jullie het leukst?

Céline

20 januari 2013

Snelle tip: Wunderlist

Afgelopen week heb ik iets heel erg handigs ontdekt en ik kan nu al niet meer zonder. Meet mijn nieuwe maatje: Wunderlist. Wunderlist is een handige app die je kan gebruiken op je telefoon, laptop en via internet. Je maakt heel erg snel handige lijstjes, die je op ieder moment kan afstrepen.
Zo kan je boodschappenlijstjes bijhouden, to do lijstjes, verlanglijstjes en nog veel meer.

Nu maak ik altijd lijstjes van zo ongeveer alles wat je maar kunt verzinnen, dus deze app kwam als geroepen. Nu heb ik al mijn lijstjes netjes bij elkaar en kan ik ze lezen wanneer en waar ik maar wil.

Wunderlist heeft nog een hele handige optie, namelijk het delen van je lijstje met anderen.
Zo kan je bijvoorbeeld samen met je partner een boodschappenlijstje bijhouden. Zo weet je precies wat er op is en haal je niet allebei dezelfde boodschappen. Ook voor een feestje kan het erg handig zijn om een lijstje te delen. Zo kan iedereen wat meenemen en zit je niet met 20 flessen cola en geen hapjes. Wunderlist kan je ook een notificatie sturen als er iemand iets van een lijstje heeft afgestreept of als een deadline verloopt.

En last but not least, je kan je eigen achtergrond instellen! Dus het ziet er allemaal ook nog eens heel erg fancy uit.


Céline

17 januari 2013

Taboe Thursday #1 : Leven met ME/CVS


Taboes, onderwerpen die eigenlijk als niet bespreekbaar worden gezien en waar vaak weinig begrip voor is. Ze zijn er veel teveel. Met de serie Taboe Thursday wil ik deze onderwerpen bespreekbaar maken en zo taboes doorbreken. Vandaag de aller eerste aflevering, leven met ME/CVS. Debbie leeft al jaren met deze ziekte en hoewel zij er nu vrede mee heeft, zijn er nog veel mensen die ME niet als een serieuze ziekte zien.


Iedere ochtend gaan met moeite me ogen open, wordt wakker met een enorme vermoeidheid. Ik denk diep na, heb ik wel geslapen als ik naast me hoor "wat lag je weer te snurken zeg vannacht". Het antwoord is ME/CVS.
De afkorting CVS staat voor chronische vermoeidheid syndroom, ook wel myalgische encefalomyelitis genoemd. De ziekte ME/CVS is te herkennen aan ernstige vermoeidheid. Daarnaast zijn er nog vele uiteenlopende klachten die erbij horen.
  • Fysieke en/of cognitieve vermoeidheid na minimale inspanning  met een herstelperiode van 24 uur of meer. Een terugval kan dagen, weken of langer aanhouden.
  • Terugkerende of chronische griepachtige verschijnselen, meestal als gevolg van inspanning.  Bv. zere keel, vergrote lymfeklieren. Vatbaar voor virale infecties. 
  • Aanzienlijke afname van het activiteitenniveau van vóór de ziekte.
  • Problemen met informatieverwerking, trager denken, verminderde concentratie, verwarring, desoriëntatie, cognitieve overbelasting, moeite met het nemen van beslissingen, vertraagde spraak. 
  • Korte termijn-geheugenverlies, moeilijk kunnen onthouden wat mensen tegen je zeggen, zoeken naar woorden, informatie herinneren, slecht werkgeheugen.
  • Hoofdpijn (invaliderend), chronische gegeneraliseerde hoofdpijn, vaak met pijn aan de ogen, achter de ogen en het achterhoofd, migraine en spanningshoofdpijn.
  • Spierpijn
  • Verstoorde slaappatronen, niet verkwikkende slaap.
  • Onvermogen om te focussen, overgevoeligheid voor licht, geluid, trillingen, geur, smaak en gevoel, verminderd dieptezicht.
  • Spierzwakte, spiertrekkingen, slechte coördinatie, een wiebelig gevoel, verstoringen van het evenwicht en de bewegingscoördinatie van het lichaam.
  • Maag-darm-klachten, misselijkheid, buikpijn, opgeblazen gevoel, prikkelbaar darmsyndroom, vaak plassen.
  • Hartkloppingen, hartritmestoornissen, licht gevoel in het hoofd/duizeligheid.
  • Ademhalingsproblemen, kortademigheid, moeizame ademhaling.
  • Problemen met het regelen van de lichaamstemperatuur, koortsachtig, zweten, rillingen.
ME/CVS treedt bij de meeste patiënten op na een ernstige virusinfectie zoals griep of de ziekte van pfeiffer of na een operatie of ongeval. In sommige gevallen is het niet te achterhalen waar het vandaan komt. De ziekte ontwikkelt zich heel geleidelijk. Het voelt alsof je elke dag een zware griep hebt.

Ik ben Debbie 31 jaar werk op een kinderboerderij voor 6 uur in de week op vrijwillige basis. Heb altijd al met dieren willen werken, maar had het anders voor ogen dan wat ik nu doe. Ik doe dit met veel plezier, maar soms gaat het anders in het leven dan je eigenlijk gepland had.

Ziek worden als je nog zo jong bent, ik zat pas in het 2e leerjaar van de middelbare school. Je wilt zoveel doen maar het lukt gewoonweg niet meer. Die onmacht en niet wetend wat je hebt is moeilijk. 2 jaar lang hebben allerlei artsen me gezien en uitgezocht wat er mis met mij is. Toen kreeg ik het antwoord ME was de naam van alle klachten die ik had. Eindelijk kon ik op school vertellen wat er mis met me is. Maar nu wist ik wel wat ik mankeerde, en nu wat gaan we eraan doen.

Jarenlang zoek je naar behandelingen die helpen te genezen of je iets beter te laten voelen. Maar na van alles te hebben geprobeerd ben je het weleens zat. Je legt je erbij neer dat je nooit meer echt beter zal worden en moet leren ermee om te gaan. Dat doe ik dan ook zo goed mogelijk. En doormiddel van sporten probeer ik mezelf sterker te maken. Maar mijn leven zal altijd met ups en downs zijn, en die heb ik geaccepteerd. Dat houd natuurlijk niet in dat het een makkelijk leven is, maar geniet van de kleine dingen in het leven.

Debbie

Debbie blogt zelf ook op haar blog: Daydreamer

Wil jij ook een onderwerp bespreken in Taboe Thursday? Stuur dan een mailtje naar: info@withoutelephants.com
Of neem contact met mij op via de contact pagina op mijn site.
 

Forward