Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

27 augustus 2012

Mindfulness kan je lerenHonderdduizend onderwerpen spoken door je hoofd, je kunt niet slapen en je kunt je niet concentreren op je werk. In het hectische Nederlandse leven hebben veel mensen hier last van, including me.

Maar het is mogelijk om de drukke gedachtegang in je hoofd te overwinnen. Namelijk met: Mindfulness.
Mindfulness traint je geest in het focussen en in het leven in het nu. Train je vaker zal je merken, dat je rustiger, opener en positiever in het leven gaat staan.

Om mindfulness te trainen, concentreer je je compleet op je ademhaling. Je hele geest moet hiermee bezig zijn. Laat al je gedachten langsvaren, zonder dat je er echt aandacht aan besteed.
Als je denkt aan al het huiswerk dat nog ligt te wachten, hoef je jezelf niet te vertellen dat dat wel later komt. De gedachte hoef je ook niet weg te drukken. Op deze manier verdwijnt de gedachte vanzelf. Natuurlijk duikt daarna de volgende gedachte op, maar ook die laat je gewoon voorbijvaren.

Door deze oefening zal je mentale conditie verbeteren. Het zal makkelijker zijn om om te gaan met gebeurtenissen. Ook die, die niet zo plezierig zijn. Dit, omdat je door de oefening leert dat gedachten maar gedachten zijn. Niks meer, niks minder. Niet positief, niet negatief.

Ook leer je veel beter na te denken over kwesties. Je laat je niet langer sturen door de gedachtestroom en de emoties die deze met zich meebrengt. Zo ga je veel rationeler en rustiger met een gebeurtenis om, in plaats van je te laten meeslepen met je gevoelens en emoties en in paniek te raken.

Mentale training is vrijwel net zo belangrijk als fysieke training. Het verschil is, dat mentale training nogal eens vergeten wordt. Zowel mentale als fysieke training is nodig om je lichaam fris en gezond te houden. Om de stress die je lichaam afbreekt te verdrijven.
Hersenonderzoek heeft aangewezen dat mentale training een positief effect heeft op de hersenen, stress en bloeddruk. Het zorgt zelfs voor minder angst en een beter imuunsysteem.

Weinig tijd? probeer je geest dan te trainen voor je gaat slapen. Sowieso dat je sneller in slaap valt zonder al die vervelende gedachten.


Céline

2 reacties:

  1. Ik heb al vaker over mindfullness gelezen en ik vind het zeker interessant, ga je hier ook nog vaker een stukje over schrijven, over hoe je het toe kunt passen in het dagelijks leven? Lijkt me zeker leuk

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward