Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

23 augustus 2012

Recept: Deluxe Frisse salade

Vlak voor de zomervakantie maakte ik deze salade voor mijn ouders en mijn zusje. Aangezien hij erg in de smaak viel, wil ik het recept graag met jullie delen. Gemakkelijk te maken, lekker en vooral erg gezond!



Nodig voor 4 personen:

- Ruime hoeveelheid ijsbergsla
- 1 trosje blauwe pitloze druiven
- 2 appels
- 4 stengels selderij
- Klein bosje bieslook
- 2 handjes walnoten (gekraakt)
- 1 puntje blauwschimmel kaas

  • Leg een groot blad sla, ter garnering, op de bodem van een diep bord
  • Snij de overige sla fijn en doe het in een grote kom.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes
  • Was de selderij en snijd hem fijn.
  • Hak de bieslook in kleine stukjes.
  • Snij de druiven doormidden en ontdoe ze van eventuele verdwaalde pitjes.
  • breek de walnoten met je handen in kleine stukjes.
  • Voeg de appel, selderij, bieslook en walnoten bij de sla in de kom.
  • brokkel de blauwschimmelkaas en voeg deze toe aan het geheel.
  • Schep goed om.
  • Verdeel de inhoud van de kom over de 4 borden.

Céline

(geschikt voor een raw en vegetarisch dieet)

0 reacties:

Een reactie plaatsen

 

Forward