Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

9 maart 2013

Hoe verdrijf je die winterdip?JA! De eerste keer buiten eten is een feit en ook de eerste krokussen zijn weer gespot! Tijd om de winter uit ons lijf te halen en ons voor te bereiden op het voorjaar.

Wat we in de winter natuurlijk het meest gemist hebben, is daglicht. Door een tekort aan daglicht worden we sloom, somber en moe. Pak daarom je sportschoenen en ga weer lekker naar buiten voor een rondje hardlopen. Luister naar de vogels en geniet van de eerste zonnestralen op je gezicht. Een wandelingetje met de hond of weer wat vaker de fiets pakken in plaats van de auto doet ook al veel goeds.

Naast wat meer frisse buitenlucht, moeten we ook ons lichaam weer aan het werk zetten. Dus beweeg! Ga iedere dag een half uurtje dansen als een idioot, volg een les kickboksen of doe yoga in de tuin. Kies iets wat je leuk vind en zorg voor minimaal 20 minuten lichamelijke inspanning per dag. Die winterdip ben je dan zo kwijt want beweging zorgt ervoor dat we ons fitter, vrolijker, gezonder en opgewekter voelen.

Ook eten we in de winter vaak calorierijk, zwaar en vitaminearm voedsel. Het helpt ons aan energie om de donkere dagen door te komen. Heel fijn, maar die routine moeten we nu weer doorbreken. Haal weer veel verse groenten en fruit in huis en geniet van vers, licht en gezond voedsel. Binnen no time, voel je je fitter dan ooit tevoren.

Om er weer goed tegenaan te kunnen, is het belangrijk dat we ruimte creëren. Mensen hielden vroeger niet voor niets een grote schoonmaak in het voorjaar. Ruim je kasten helemaal uit, lucht je huis eens goed door en handel zoveel mogelijk afspraken af. creëer ruimte in je huis en in je hoofd.

Als laatste is het belangrijk dat we ons omgeven door liefde om ons optimaal te voelen. Geniet dus van dat avondje samen met je geliefde en neem ieder moment op van die heerlijke lunch met de hele familie. Niets is zo belangrijk als liefde en waardering om je goed  te kunnen voelen.

Céline

5 reacties:

 1. Helaas is de winter niet helemaal voorbij, er komt weer sneeuw aan... Brrrrr

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb niet echt last van een winterdip. I love snow :-D En morgen is het weer zo ver, zegt de weerman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede tips!
  Heb heel vaak last van een winter dip!
  Kisses and Hugs,  christian
  My Dutch Fashion Style  www.mydutchfashionstyle.com

  BeantwoordenVerwijderen

 

Forward