Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

30 januari 2013

What's in my: The Body Shop Strawberry ShowergelJullie zagen hem al even voorbij komen in mijn favorieten van Januari, de Strawberry Douchegel van The Body Shop. Vandaag heb ik voor jullie de hele ingrediëntenlijst uitgeplozen. Wat zit er nou eigenlijk allemaal in? En is deze douchegel echt zo goed?

De lijst heb ik net als anders weer ingedeelt op kleur. De groene ingrediënten zijn zeer goed voor je huid, de oranje ingrediënten zijn vaak hulpstoffen die niks voor je huid doen, maar ook niet slecht zijn en de rode ingrediënten zijn slecht voor je of hebben een irriterende werking.

Ingredienten: Aqua (water), Sodium Laureth Sulfate, Glycerin (glycerine), Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Coco-Glucoside, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Phenoxyethanol, Glycine soja (soja-olie), Sodium Benzoate, Citric Acid (citroenzuur), Fragaria vesca (aardbeiensap), PEG-55 Propylene Glycol Oleate, Propylene Glycol, Benzophenone-4 (zonnefilter), Disodium EDTA, Limonene, Cinnamal, Linalool, Citral, kleurstoffen: CI 17200, CI 14700.

Sodium Laureth Sulfate: Zeer agressieve ontvetter. Droogt de huid erg uit en werkt irriterend.
Cocamidopropyl Betaine: Milde ontvetter en reiniger.
Cocamide DEA: Verdikker, de DEA verbinding kan kankerverwekkend zijn in combinatie met bepaalde andere ingredienten.
Coco-Glucoside: Milde reiniger
PEG-40 hydrogenated Castor oil: houdt de ingrediënten samen

Parfum: Spreekt voor zichzelf, ik ben dol op de geur in deze douchegel, maar parfum kan wel degelijk irriterend werken.
Phenoxyethanol: Een mild en niet irriterend conserveermiddel

Glycine soja: Werkt verzachtend op de huid en maakt de gel vloeibaar
Fragaria vesca: Het was me nog helemaal niet opgevallen dat hier echt aardbeiensap in zit! Super!


Zoals jullie zien is deze douchegel niet heel bijzonder. Hij bevat het irriterende en uitdrogende Sodium Laureth sulfate zoals veel douchegels doen en verder zitten er voornamelijk ingrediënten in die de substantie mooi en houdbaar houden. Toch zit er echt aardbeiensap in en zelfs een beetje zonnefilter. Waarschijnlijk zit dit laatste er meer in om het product tegen beschadiging door zon te beschermen dan om onze huid tegen de zon te beschermen.


Hoewel deze douchegel dus niet heel bijzonder is, vind ik de geur heerlijk en vind ik het erg grappig dat er echt aardbeiensap doorheen zit. Zoek je dus een hele basic douchegel met een lekkere geur, dan is dit zeker een goede douchegel voor jou. Vermijd je liever ingrediënten die kunnen irriteren of waarvan gezegd wordt in sommige gevallen zelfs kankerverwekkend te zijn, dan kan je deze douchegel beter laten liggen.


De Strawberry Showergel is te koop bij The Bodyshop voor 6,50 euro.

Céline


2 reacties:

 

Forward