Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

5 november 2012

Wishlist: Info Books

Laatst liet ik jullie mijn beauty wishlist zien. Vandaag is het de beurt aan de boeken. Ik heb nog een enorme lijst aan boeken die ik graag zou willen lezen. Vooral de lijst met informatieve boeken over allerlei onderwerpen blijft maar groeien.


selfhelp books
Van links naar rechts en van boven naar beneden:

The Green beautyguide is een boek over huis, tuin en keukenmiddeltjes die we kunnen gebruiken om onze eigen cosmetica te maken. Niet alleen is dit leuk om te doen, het is ook nog eens budgetvriendelijk en vele malen beter voor je gezondheid dan allerlei enge chemische ingrediënten die men in de meeste gekochte cosmetica stopt.

Matched is een leesboek en speelt zich af in een land waar men via een systeem bepaald, wie je toekomstige man wordt. Niemand heeft bezwaar tegen dit systeem, omdat het via allerlei berekeningen altijd de perfecte match maakt. Als er iets mis gaat met het systeem op de dag dat de hoofdrolspeelster haar toekomstige man toegewezen krijgt, gaat zij steeds meer nadenken over de manier waarop er geleefd wordt in haar land. Dit lijkt mij een erg leuk boek om te lezen. Het speelt zich af in een distopia, ookal kom je daar pas stukje bij beetje achter.

Circumstance is eigenlijk geen boek maar een film. Maar omdat ik maar één film om mijn to see lijst had staan, heb ik deze maar tussen de boeken gezet. Circumstance gaat over twee vriendinnen in Iran. Langzaam maar zeker komen ze er achter dat ze meer voor elkaar voelen dan alleen vriendschap. Iets wat natuurlijk helemaal uit den boze is in een land als Iran. Dit lijkt me een hele interessante film om te bekijken. Films mogen van mij, net als boeken, best een diepere laag hebben.

The Crazy Sexy Diet is een boek dat ik al heel veel voorbij heb zien komen op andere blogs. Het is geschreven door een mevrouw die een ernstige vorm van kanker had. Toen ze te horen kreeg dat er niets meer te doen was aan de ziekte, gooide ze haar hele leefstijl om en tot op de dag van vandaag is haar gezondheid stabiel. Wat ze allemaal heeft veranderd in haar dieet en waarom, kan je lezen in dit boek.

The original beauty bible is een engels boek met alle informatie over huidverzorging en cosmetische ingrediënten. Welke producten doen nou echt wat ze beloven? En wat heeft je huid nou echt nodig?
Het antwoord op al deze vragen zijn te vinden in dit boek.

The introvert advantage. Ikzelf ben een redelijk introvert persoon. In onze moderne wereld lijkt het alsof introvert zijn wordt afgestraft. Introverte mensen zijn saai en hebben geen vrienden. Om succesvol te worden moet je extravert zijn. Heel veel moeite heb ik de afgelopen jaren gehad met deze vooroordelen, vandaar dat het mij erg interessant lijkt om dit boek te lezen.

Het huidboek is het eerste boek van welbekende huidexpert Jetske Ultee. Dit is een compleet nederlandstalig boek en bevat alle informatie over huidverzorging die ze ook op haar blog geeft. Toch is het handig om alles overzichtelijk bij elkaar te hebben en af en teo rustig terug te kunnen lezen.
Ook voor mensen die niet zo goed zijn in engels is dit ideaal.

Dan het laatste boek wat ik vergeten was in de collage te zetten:

Waarom droogt suiker mijn huid uit? Een vraag waar ik al lang een antwoord op probeer te vinden. Het antwoord hierop en op vele andere vragen over voeding, vind je in dit boek.

Zo, dat was een hele lijst. Het is echt jammer dat ik de laatste tijd vrijwel geen gaatjes vind om lekker een boek te lezen. Het liefst lees ik boeken in het engels. Vaak vind ik verhalen dan sterker overkomen. Inspiratie voor nieuwe boeken haal ik vaak van de website: Goodreads.com

Welke boeken willen jullie nog graag lezen?

Céline


7 reacties:

 1. Het huidboek lijkt me een interessant boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het huid boek en The Original Beauty Bible staan ook op mijn wishlist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mij lijkt Matched echt een leuk boek!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het huidboek lijkt me heel interessant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Matched lijkt me wel heel leuk om te lezen.
  Dat casanova-boek dat je me aangeraden had, valt verschikkelijk mee , even tussendoor. Ik vind het bijna leuk, haha.

  Liefs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Matched is echt super leuk, maar het vervolg (crossed) is nóg beter!

  BeantwoordenVerwijderen

 

Forward