Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

20 februari 2013

Recept: Aardappelgratäng


Weten jullie nog dat ik met Valentijn voor mijn vriend kookte? Onder andere maakte ik deze heerlijke potatisgratäng. Het recept is van oorsprong Zweeds. In Zweden eten ze ontzettend veel soorten gratäng. Stiekem heb ik er een hekel aan, maar deze vind ik toch wel erg lekker. Daarom vandaag het recept, voor mijn potatisgratäng.

Wat heb je nodig (voor ongeveer 3 porties):
  • 6-7 kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 2 dl melk
  • 1.5 dl ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel zout
  • peper
  • knoflook; poeder of gemalen teentjes
  • 100 gram geraspte kaas
Wat moet je doen:
  1. Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Hak de ui in kleine blokjes.
  2. Giet de slagroom samen met een klein gedeelte van de melk in een grote pan. Voeg zout, peper en knoflook toe.
  3. Leg de plakjes aardappel en stukjes ui in de pan. Zorg dat alle plakjes onder het vocht liggen. Voeg eventueel wat extra melk toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat dan op een zwak vuurtje koken totdat de aardappelen buigbaar zijn, maar nog niet door en door gaar. Voeg onder het koken de overige melk toe.
  5. Giet het geheel in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas over de bovenkant.
  6. Zet de ovenschaal in het midden van de oven op 225 graden celcius. Wacht ongeveer een half uur totdat de het geheel een mooi kleurtje heeft gekregen.
Bon appétit!

Céline


2 reacties:

 

Forward