Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

13 oktober 2012

20.000 dingen.

Heb jij dat ook weleens? Dat je 20.000 dingen tegelijk probeert te doen? Je wil sporten, gezond eten, afspreken met je vrienden, al je schoolwerk goed doen, bloggen en tijd overhouden om te slapen. Het liefst allemaal tegelijk en alles moet ook nog goed lukken.

Dat werkt niet. Je kan niet al die dingen tegelijk doen. Je trekt dat niet, ik ook niet. Regelmatig heb ik periodes dat het even niet meer op rolletjes loopt. Ik wil teveel, tegelijk. Dat zijn de momenten dat mijn hoofd ontploft. Ik wordt ziek, verkouden, ben moe en alles wat ik goed probeer te doen, lukt gewoon niet meer.

Er raast een storm aan gedachten door mijn hoofd. Ik ben uit balans.

In zo'n periode zit ik nu. Na de zomervakantie ben ik begonnen aan de universiteit. Een nieuwe studie, met nieuwe mensen. Moeilijk vind ik het, om weer een leuke vriendengroep op te bouwen. Ik baal ervan dat het niet meer zo gezellig is als het vorig jaar op school was. Natuurlijk is dit normaal, maar ik kan er even gewoon niet mee omgaan. Ook ben ik van de zomer begonnen aan mijn eigen blog. Op withoutelephants kon ik iedere dag mijn ei kwijt. Heerlijk vond ik dat. Nu mijn bezoekersaantal flink gegroeid is, voel ik nog meer druk om kwalitatief goede artikelen voor jullie te schrijven. Leuke teksten met goede foto's, waar jullie lekker veel inspiratie van krijgen.

De druk die ik vanuit school voel om weer lekker aan de gang te gaan en goed te presteren in mijn tentamens, gecombineerd met de wil om iedere dag een artikel online te hebben staan, sleept energie uit mij.

Het lukt gewoon even niet meer. Ik wil gewoon mezelf terug en weer lekker verder kunnen met mijn leven.

Nou is dit geen inleiding op een mededeling dat ik zou stoppen met bloggen. Ook wil ik niet zielig doen.  Ik wil gewoon even mijn ei kwijt. Dat is ook waar mijn blog oorspronkelijk voor bedoelt was. Een plek waar ik mijn ei kwijt kon, in persoonlijke zin en in creatieve zin. Een plek waar ik alles kwijt kon wat me bezighield.

Hopelijk ben ik snel weer de oude en loopt alles weer lekker op rolletjes. Zo niet, dan moet ik alles maar anders aan gaan pakken. Voor nu moet ik alles gewoon even rustiger aan gaan doen, me concentreren op school en vooral blijven ademen. Dan komt alles uiteindelijk wel weer goed.


Céline

2 reacties:

  1. Zo herkenbaar dat je van alles tegelijk wilt doen.
    Meer dan je best kun je niet doen, school is ook erg belangrijk natuurlijk! :)
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward