Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

21 oktober 2012

Co-only wassen

Tegenwoordig hoor je steeds vaker over co-only wassen. Dat is het wassen, verzorgen en stylen van je haar zonder gebruik te maken van shampoo en dus alleen van conditioner.
In het begin wilde men hier niets van weten. "Wassen met alleen conditioner? Iel! Dan wordt je haar echt vies!" Nu mensen steeds beter gaan begrijpen hoe het werkt, komt er ook steeds meer belangstelling voor co-only wassen en wordt er steeds meer om ervaringen gevraagd. Hoe bevalt co-only wassen nou voor jou?

Nu was ik mijn haren alweer bijna een jaar co-only, dus kan ik jullie onderhand wel vertellen wat ik ervan vindt. In een later artikel zal ik jullie precies uitleggen hoe ik mijn haren co-only was en welke producten ik dan gebruik.Mijn haren waren nooit makkelijk. Het werdt enorm snel vet, ik had last van roos en had zelfs enkele plekken "berg" op mijn hoofdhuid zitten, net als baby's hebben. Ook had ik een zeer gevoelige hoofdhuid. Regelmatig deed mijn hoofdhuid echt zeer, vooral als mijn haren een beetje vet begonnen te worden.
Verder was mijn haar nog eens ontzettend pluizig. Heel erg zonde, want ik wist dat ik erg mooie krullen kon hebben.

Nu ik een jaar lang co-only was, kan ik wel zeggen dat ik nooit meer anders wil. Mijn haar is een stuk zachter en ook minder pluizig. De pluis zit er nog wel, maar het is toch aanzienlijk verminderd. Ook wordt mijn haar nu veel minder snel vet. Moest ik het eerst bijna om de dag wassen, nu was ik het nog maar één keer per week! Dit is nog niet alles, vrijwel al mijn roos en alle "berg" plekken die op mijn hoofdhuid zaten zijn verdwenen. Ook heb ik geen last meer van zere plekken op mijn hoofdhuid.

Ik ben zo erg blij dat ik ben overgestapt op co-only wassen, ik zou niet meer anders willen.
Toen ik van de zomer eenmalig weer met een "normale" shampoo gewassen had, kreeg ik meteen weer last van roos en werd mijn haar zo droog dat het spontaan begon af te breken en te splijten. Dat probeer ik dus niet nog een keer.

Nu snap ik wel, dat deze methode niet voor iedereen geschikt is. Er zullen hordes mensen zijn die deze methode niet fijn vinden, of die er heel vettig haar van krijgen. Toch raad ik, vooral mensen met krullend haar, droog haar en een gevoelige huid aan om het eens te proberen. Want heb je eenmaal de slag te pakken, dan wil je waarschijnlijk niet meer anders.

Céline

If you want to read more about my experiences with washing co-only. Click on your language in the translation tool.

Foto: pinterest.com

2 reacties:

  1. Ik heb het een tijdje gedaan maar dat noemde dan de low poo, k'zou niet weten wat het verschil is. maar ik heb net als jij, veel roos, vlug vettig en krulhaar. Ik begin meteen morgen met de co-only.

    Prachtige krullen by the way !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik juist geen conditioner meer omdat mijn haar snel vet word en sinds ik geen conditioner gebuik is het een stuk minder snel vet.

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward