Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

9 oktober 2012

Tips tegen verkoudheid

Momenteel zit ik op de bank met een verstopte neus, zere keel en een duf hoofd. Ik ben verkouden, net zoals de rest van Nederland lijkt te zijn. Enkele tips kunnen we dus wel gebruiken.
Ik ging opzoek naar de meest bekende, goed werkende, handige en aparte tips die ik kon vinden om van je verkoudheid af te komen. 1. Verhoog je weerstand door het eten van veel vitamine C. Vooral in citrusvruchten en in kiwi's zit dit erg veel.
 2. Slaap! in je slaap herstelt je lichaam zich helemaal. Genoeg slaap ik dus erg belangrijk om te herstellen van je verkoudheid. Ook als je nog niet verkouden bent is minstens 7 uur slaap erg belangrijk. Krijg je dit niet, dan wordt de kans op een verkoudheid wel drie keer zo groot.
 3. Frisse buitenlucht. Frisse buitenlucht laat je niet alleen lekker fris voelen, het lucht je luchtwegen ook nog eens heel goed door.
 4. Beweeg! Ga sporten en bewegen, een beetje zweten helpt om al het vuil uit je lichaam te halen. Ook het verhogen van je hartslag helpt bij het versterken van je weerstand.
 5. Misschien wel de meest aparte tip die ik tegenkwam: Wrijf je zijkanten van je duimtoppen tegen elkaar aan. Dit zou je sinusholten helpen openen.
 6. Zet voor het slapengaan een halve ui naast je bed. De gassen die hieruit vrij komen, zouden ook helpen je neusholtes te openen.
 7. Drink voordat je gaat slapen een glas met hete melk en een paar snufjes peper. Als je je voeten ook nog eens inpakt met extra dikke sokken, zou je verkoudheid na één nachtje al over moeten zijn.
 8. Denk aan de hygiëne. Zorg ervoor dat je lichaam niet nog meer bacillen binnenkrijgt door regelmatig je handen te wassen en je lijf lekker schoon te houden.
 9. Kleed je warm! Niets zo irritant als buiten staan te rillen als je al verkouden bent.
 10. Drink veel. Door veel te drinken houd je je gezwollen slijmvliezen vochtig en dat helpt, schijnt.
  Ook zorgt veel drinken ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
 11. Slik echinacea tabletten. Dit verhoogt je weerstand.
 12. Eet wat stukjes gember als tussendoortje of drink gemberthee. Dit helpt tegen keelpijn, verstopte neus en koude rillingen.
Hebben jullie nog goede tips tegen verkoudheid? Zelf vind ik het ook heerlijk om één keer in de week te ontspannen in de sauna.

Céline

Are you having a cold? Click on "English" in the translate tool in the sidebar to read my tips.

1 reacties:

 1. Sterkte met je verkoudheid... verder geen tips je hebt er zelf al zoveel.

  BeantwoordenVerwijderen

 

Forward