Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

2 november 2012

Welke producten in gebruik voor co-only wassen

Eerder schreef ik al mijn mening over co-only wassen en over hoe het in zijn werk gaat. Vandaag, in het derde en laatste deel, laat ik jullie zien welke producten ik gebruik om mijn haren co-only te wassen.


Om mijn haren schoon te krijgen, gebruik ik eigenlijk maar drie producten.
Als wasconditioner gebruik ik de Olive Line Natural hair conditioner van Max. Dit is een conditioner van de Action en hij kost ongeveer 0.79 euro.
Dit is een hele fijne, basic conditioner zonder siliconen of sulfaten. Hij ruikt absoluut niet naar olijfolie, zoals de naam misschien doet denken. De geur is lastig te omschrijven. Het ruikt heel erg schoon en zacht, een beetje naar babyproducten. Ik vind dit in ieder geval een prima conditioner om mijn hoofdhuid mee schoon te krijgen.

Als verzorgende conditioner, gebruik ik de conditioner van Inecto. Deze conditioner bevat net wat meer verzorgende ingrediënten dan de olive line conditioner. Hier zit bijvoorbeeld extra kokosolie in, om het haar net wat meer te verzorgen. Voor deze contitioner heb ik ongeveer 6 euro betaald. Dit is best duur, maar aangezien je hier een enorme fles voor terugkrijgt (500 ml) en je per wasbeurt maar een klein beetje nodig hebt voor de punten van je haar, vind ik het alsnog wel meevallen.

Als laatste gebruik ik af en toe de Rainforest shine shampoo van The Body Shop. Aangezien dit een shampoo is en geen conditioner, is hij net iets sneller in gebruik. Deze gebruik ik dan ook als ik weinig tijd heb voor het wassen van mijn haren of als ik het gevoel heb dat mijn haren veel te vet aan het worden zijn. De shampoo's uit de Rainforest lijn bevatten allemaal geen sulfaten en siliconen, vandaar dat ze ideaal zijn om te gebruiken in de co-only methode. Wel bevatten ze uitdrogende alcohol, dus al te vaak zou ik ze niet gebruiken. Let ook op, dat de conditioner uit de rainforest lijn wel degelijk sulfaten bevat. Die kan je dus niet gebruiken om je haren co-only te wassen.

Voor degenen die ook co-only wassen: Welke producten gebruiken jullie?

Céline

11 reacties:

  1. Interessante reeks artikelen! Ik heb er ook wel eens over gedacht het te gaan doen, maar uiteindelijk toch nooit gedaan. Wie weet een keer..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De shampoo van TBS lijkt me een fijn product. Wel jammer dat het product niet helemaal 'schoon' is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Interessant artikel en leuke producten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg interessant om te lezen! Er komt binnenkort een action heel erg dicht bij mijn huis, dus dan ga ik zeker die conditioner halen! : D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die conditioner van inecto heb ik ook, die kun je ook soms bij de action krijgen of bij de op is op voordeelshop, dan hoef je er lang geen 6 euro voor te betalen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie producten zijn het, de conditioner wil ik nog 'ns testen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. het kan zijn dat de ingredienten intussen veranderd zijn maar er zit tot echt sodium laureth sulfate in de conditioner van de action

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De laatste keer dat ik er was nog niet! Weet je zeker dat je niet de shampoo in handen had?
      Ik zal de volgende keer weer eens kijken, het zou jammer zijn als ze hun conditioner hadden veranderd. Hij was zo fijn en al helemaal voor de prijs!

      Verwijderen
    2. Ik ben net langs de action geweest en er zitten nu inderdaad sulfaten in :(
      De aloe vera conditioner van de action zit gelukkig niks in. Die zou je eventueel ook kunnen gebruiken.

      Verwijderen
  8. Ik heb hem nu in de douche staan. inderdaad met siliconen! :(
    Ik begreep dat een shampoo wel sls mag hebben, maar geen siliconen.
    Hiermee was je je haren 1 keer om het schoon te maken.
    Daarna was je alleen nog conditioner en af en toe de shampoo.

    Wie weet of de bodyshop shampoo wel goed is? Ik zie er geen sls op het label?

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward