Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

14 november 2012

What's in my: Dagcreme, Essence My skin intensive caring cream.

Dit is een bewerking van een post die ik eerder plaatste op mijn oude blog.


Vandaag wil ik jullie eens een ander soort review geven. Ik wil namelijk kijken naar de ingrediënten in een product, om vervolgens te kunnen kijken of er ook daadwerkelijk zinvolle, verzorgende ingrediënten inzitten.
Hoe pak je dat nou aan? Zo'n ingrediëntenlijst?

De essence my skin, intensively caring cream is bedoelt voor een droge tot normale huid. Hij is olievrij en ruikt naar bamboo en pomegranate. Voor € 1,99 kun je deze en een aantal andere my skin crèmes kopen bij het kruidvat.
Ik heb deze creme nu al twee keer aangeschaft. Vooral in de zomer vind ik het een hele goede en lichte budgetcreme. Je moet geen wonderen verwachten en voor de winter is hij niet voedend genoeg, maar verder is hij prima. Ook ruikt hij super lekker, iedere keer dat ik hem opdoe moet ik aan de zomer denken.

De ingrediëntenlijst ziet er als volgt uit:

Ingrediënten: Aqua(water), Cyclopentasiloxane, GlycerinDimethiconeCyclohexasiloxaneCetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate CitrateSodium Acrylate/ Acryloyl Dimethyltaurate/ Dimethylacrylamide Crosspolymer, Punica Granatum Extract, Bambusa Vulgaris Shoot Extract, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Hexylene Glycol, Maltodextrin, Benzoic AcidButylene Glycol, Dehydroacetic AcidFructose, GlucoseSodium HydroxideDextrin, SucroseUreaAlanine, Aspartic Acid, Glutamic Acid, PhenoxyethanolEthylparaben, Methylparaben, Propylparaben, Parfum ( Fragrance), Limonene, Linalool, Geraniol, Citral, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl ionone, Citronellol, Cl 14700 ( red 4)Cl 19140 ( yellow 5).
De hele lijst heb ik verdeelt in verschillende kleurgroepen.
De groene ingrediënten zijn zeer goed verzorgend en of beschermend voor je huid. De gelige kleur is voor de ingrediënten die eigenlijk alleen de crème bij elkaar houden, zorgen voor een lange houdbaarheid en verder niks doen. De oranje kleur is voor de ingrediënten die je huid wel mooi egaal en zacht maken, maar niet veel voor je huid op langere termijn zorgen en de rode ingrediënten werken zelfs averechts voor je huid. Ze drogen hem uit, irriteren of zijn schadelijk.


Waar begin je nou met het kijken in zo'n lap tekst? Nou dat is heel simpel, gewoon vooraan. Het Ingrediënt dat het meest gebruikt is staat helemaal vooraan en het Ingrediënt dat bijna niet gebruikt is staat helemaal achteraan op de ingrediëntenlijst.

Het meestgebruikte ingrediënt in deze dagcrème is dus, water. Nou weten we allemaal wat water is en dat het niet heel veel voor onze huid doet. Waarschijnlijk houdt het water de crème vloeibaar.

Cyclopentasiloxane, 
Dit is een op siliconen gebaseerde stof . Siliconen maken de oppervlakte van de huid soepeler en zachter, maar werken niet "dieper". Siliconen worden vaak gebruikt in make-up basissen om de huid mooi egaal te krijgen onder de make-up.
Glycerine: Glycerine is een middel dat wordt gebruikt om vocht vast te houden en vocht aan te trekken. Het zorgt ervoor dat de crème niet uitdroogt en in kleine hoeveelheden houdt het, het vocht in je huid vast.
Dimethicone: Is weer een soort silicoon. Deze maken je huid dus zacht en glad, maar "voegen niks toe".
Cyclohexasiloxane: Ook weer een siliconen soort.
Cetearyl Alcohol: Anders dan de naam doet vermoeden, is dit niet een ontsmettende en ook geen uitdrogende alcohol variant. Deze vorm kan worden gewonnen uit bijvoorbeeld kokos of palm olie en zorgt ervoor dat de huid zacht aanvoelt.
Glyceryl Stearate Citrate: Dit is een ingrediënt die ervoor zorgt dat alle ingrediënten door elkaar blijven zitten. Ook houdt het het vocht in je huid vast.
Sodium Acrylate/ Acryloyl Dimethyltaurate/ Dimethylacrylamide Crosspolymer: Dit stofje kan enorm veel water vasthouden. Heel handig dus om je huid goed gevoed te houden zodat het niet uitdroogt.
Punica Granatum Extract: Dit is extract van de granaatappel. Door de grote hoeveelheid antioxidanten die hierin zitten, helpt dit de huid te beschermen tegen vrije radicalen en daarmee tegen huidveroudering en beschadiging van het DNA. Het valt me nog heel erg mee, dat dit ingrediënt zo hoog op de ingrediëntenlijst staat.
Bambusa Vulgaris Shoot Extract: Ook dit ingrediënt barst van de antioxidanten. Zo beschermt het de huid tegen invloeden van buitenaf en maakt het de huid lekker soepel en zacht.
Octocrylene: wordt gebruikt als Uv-filter. Het beschermt je huid dus tegen de schadelijke straling van zonlicht. Vooral de UV-B straling wordt hierdoor gefilterd.
Butyl Methoxydibenzoylmethane: Ook dit is een UV-filter. Deze is vooral werkzaam tegen de UV-A straling.
Butylene Glycol: Maakt de huid vochtig en helpt andere werkzame stoffen de huid in te komen.

De overige ingrediënten staan zo laag op de lijst, dat hun werking naar mijn mening niet meer benoemenswaardig is. Vandaar dat ik ze verder ook nietmeer behandel.

Conclusie: Zoals je ziet zitten er erg veel siliconen in deze crème. Deze maken je huid erg mooi en zacht. Ze zijn maar in mindere mate werkend als vochttoevoegers, vandaar dat ze op langere termijn niet heel veel toevoegen aan de huid. Wat mij heel erg blij maakt, is de enorme hoeveelheid aan " groene" producten die redelijk hoog in de lijst staan. Zo ook de "bijzondere" bamboo en granaatappel ingrediënten die je huid verzorgen en beschermen met behulp van antioxidanten. Voor een crème van € 1,99 is dit dus zeker niet slecht!

Vinden jullie het leuk om op deze manier een product gereviewd te zien?

Céline


5 reacties:

  1. Voor die prijs is het zeker niet slecht, fijn dat je alles tot in de details hebt uitgezocht over de ingrediënten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb hem ook. Ik gebruik hem niet elke dag maar vind het wel een fijne creme. Duidelijke review! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb hem een min geleden nog gebruikt hihi

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward