Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

18 december 2012

26 days: 10 ways to use: SheabutterWat ik zonder mijn pot Shea Butter zou moeten in deze kou? Ik heb geen flauw idee. Hoe heb ik dit andere winters ook al weer gedaan? Die pot gebruik ik momenteel echt overal voor. Vandaag maar liefst tien manieren om jezelf lekker te verwennen met Shea Butter. Want een voedender product gaan jullie voorlopig niet tegenkomen.

1- Nachtcrème

Smelt een klein beetje Shea Butter tussen je vingers en verdeel dit voorzichtig over je gezicht.
Vooral op dagen dat ik last heb van een droge, schilferige of trekkerige huid, is dit een ideale oplossing. De volgende ochtend is mijn huid weer helemaal zacht. Voor mensen met een vette huid kan ik mij voorstellen dat dit iets te voedend is.

2- Nagelriemcrème

Een klein beetje Shea Butter op je nagelriemen doet ook wonderen. De vitaminen (o.a vitamine E) zorgen voor zachte en gezonde nagelriemen en daarmee ook voor mooie nagels. Lemony flutter stond op mijn verlanglijstje, maar nu ik mijn pot Shea butter heb, weet ik niet of Lemony Flutter nog fijner kan zijn.

3- Oogcrème

Iets wat ik vrijwel iedere avond doe, is Shea butter als oogcrème gebruiken. Eerst smelt ik een klein beetje  tussen mijn vingers, waarna ik het voorzichtig verdeel onder en rondom mijn ogen. De huid rond je ogen is heel dun en daardoor ook heel erg kwetsbaar. Hierdoor durf ik er niet zomaar iets op te smeren. Shea Butter is 100% natuurlijk en 100% organisch. Ook bevat het de vitaminen E, A en F die de huid voeden en behoeden tegen huidveroudering.

4- Haar serum

Ik merk dat het weer winter is, als mijn haar droog en pluizig wordt. Mijn haarpunten zijn momenteel zelfs zo droog, dat de kapper het zelfs opmerkelijk vond. Drie dagen na mijn bezoekje aan de kapper waren ze weer net zo droog als ervoor. Omdat ik mijn haren was en verzorg volgens de conditioner only methode, kan ik er niet zomaar een heleboel serum vol siliconen ingooien. Shea Butter is nu mijn ideale uitweg. Ik smelt een beetje tussen mijn vingers en breng dat dan in de droogste stukken van mijn haar. Mijn haar is daarna zeker 12 uur zijdezacht en niet statisch.

5- Lippenbalsem

Onze lippen zijn net als de huid rondom onze ogen erg dun. Als het buiten vriest, worden ze al snel droog en komen er scheurtjes in. Ik gebruik nu Shea butter als lipbalm op mijn lippen. Ze worden er heerlijk zacht van en zijn nog niet gescheurd dit jaar. Omdat Shea Butter zo natuurlijk is, werkt dit ook niet verslavend als lippenbalsem. Mochten je lippen toch al gescheurd zijn, dan zorgt de vitamine E in de Shea Butter ervoor dat dit zo snel mogelijk hersteld wordt.6- Haar masker

De kapper dacht dat ik een grapje maakte toen ik zei dat ik nog nooit van mijn leven een haarmasker had geprobeerd. Maar ik was toch echt serieus. Ze raadde me aan om dit in het vervolg één keer in de week te gaan doen. Maar wat gebruik je dan als siliconen verboden zijn? Juist, Shea Butter!  Ik heb een    klein beetje overgeschept in een bakje en dit 1 minuutje opgewarmd in de magnetron. Samen met een beetje olijfolie heb ik dit verdeelt over mijn haren en dit heb ik ongeveer een half uur in laten trekken. Daarna gewoon je haren wassen zoals je altijd doet. Zolang mijn haren nog nat waren, vond ik ze wat vettig aanvoelen, maar zodra mijn haar helemaal droog was, waren ze zachter dan ze ooit geweest waren.

7- Body Butter

Droge benen in de winter? Je bent niet de enige. Maar met een beetje Shea Butter is het zo opgelost. Een meer voedende en verzorgende body butter zul je niet snel vinden. Ook ontspant Shea Butter de spieren, zodat je helemaal kunt ontspannen.

8- Droge plekjes

Ook op droge plekjes over je hele lichaam werkt Shea Butter ontzettend goed. Het irriteert niet, maar verzorgt en heelt wel.

9- Dagcrème

Mocht je echt last hebben van een hele droge huid, dan kan je de Shea Butter natuurlijk ook als dagcrème gebruiken. Het voordeel daarvan is, dat Shea Butter een natuurlijke SPF bevat. Dit is maar een SPF tussen de 0 en 6, maar alles is mooi meegenomen.

10- Handcrème

Als laatste, handcrème. Mijn handen zijn echt hell met dit koude weer. Ze zijn droog en trekkerig en bah. Gelukkig lost een beetje Shea Butter dit ontzettend snel op.

Zo, als jullie nu nog niet genoeg reclame hebben gehad voor Shea Butter dan weet ik het ook niet meer. Ohjah, Shea Butter is ontzettend zuinig in gebruik. Met een pot van 100 gram doe je makkelijk een jaar en misschien wel langer als je het alleen als lippenbalsem gebruikt. Voor bodybutter en haarmaskers heb je natuurlijk wel iets meer nodig. Ik kocht mijn pot voor 9,99 euro bij Goody Foodz.

Weten jullie nog meer manieren om Shea Butter te gebruiken? Be Creative!

Céline

1 reacties:

  1. Als haarmasker is het inderdaad perfect spul!!
    Ik heb het alleen van de week een keer op mijn droge gezicht gesmeerd en kreeg als fijne verrassing allemaal pukkels.... dat doe ik dus niet meer ;)

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward