Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

7 december 2012

26 days: HOHOHOhollenOok in de winter gaat het trainen voor de mini-marathon natuurlijk gewoon door. Het is soms iets moeilijker om jezelf naar buiten te slepen in de kou. Wat als je een blessure oploopt? Moet je eigenlijk anders lopen dan in de zomer? Met de volgende tips heb je geen enkel excuus meer om niet te gaan.
Ready?set, GO!


 • Zorg voor geschikte kleding. Je moet je er fijn in kunnen bewegen, maar het moet ook zeker warm zijn. Warmte is belang numero uno! Laagjes zijn daarbij erg belangrijk. Draag eerst een sporttop die soepel beweegt, licht is en vocht opneemt. Hieroverheen kan je een trui of vest dragen voor de warmte. Als laatste laagje kan je nog een hardloopjack dragen om te wind tegen te houden.
 • Stretch je spieren goed voordat je naar buiten gaat. Zo zijn ze al soepel en warm en voorkom je blessures
 • Loop rustig! Hoe geweldig het ook is om een sprintje te trekken. Je weet maar nooit waar verraderlijk gladde stukjes zitten. Loop dus heel rustig en voorzichtig om onnodige glijpartijen te voorkomen of gebruik zo nodig schoenen met een wat grovere zool.
 • Loop kortere stukjes. Het maakt vrijwel niks uit voor je conditie en het is zoveel beter voor je spieren om je wat regelmatiger, maar ook korter in te spannen.
 • Zorg dat je gezien wordt! Het wordt nu al vroeg donker en hardlopers zijn dan erg kwetsbaar. Zorg dus voor lampjes, reflecterende kleding en alles disco gerelateerds dat je laat opvallen.
 • Droog je schoenen niet op de verwarming. Dit is niet goed voor hardloopschoenen. Laat ze aan de lucht drogen met eventueel een paar proppen kranten in de binnenkant.
Succes met lopen! Binnenlopen kan altijd nog ;)

Céline4 reacties:

 1. Ik train hard door tijdens de winter :) Inderdaad gaat het iets minder snel. Maar ik train teminste

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Respect als je nu nog gaat lopen!
  Ik ben sowieso te lui, maar met die kou... petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips. Ik blijf het liefst met die weer lekker binnen :)
  Al vind ik het wel heel gezellig om een wandeling buiten te maken met de hond in de sneeuw!

  BeantwoordenVerwijderen

 

Forward