Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

10 december 2012

26 days: K(offie)Dat was het dan. De laatste keer dat ik een grote beker koffie naar binnen werk dit jaar.

Het is ijs en ijs koud. Je hebt een drukke week achter de rug en je hebt echt even iets warms nodig.
Op het station kom je langs de Starbucks. De winterspecials kijken je aan. Try me! Try me! Roepen ze. En ja, waarom ook niet? Je was toch al bevroren en je trein arriveert pas over een half uur.

Gelijk neem je maar een medium. Je hebt het verdient.

In de trein geniet je heerlijk van de warme drank die je lichaam langzaam weer tot leven tovert. Je handen warm je lekker aan de buitenkant, van de toch wel heel erg leuke beker. Ja, je krijgt zelfs weer een beetje energie om een leuke conversatie te voeren.

De conversatie gaat door en door en door... oké, nu begint het toch echt op ratelen te lijken. Lieve Céline, je mag ook ademhalen tussen je zinnen door hoor. Er is nog zoveel te vertellen en nu je lekker warm binnen zit, voel je je ook weer een beetje beter. Langzaam aan begin je een beetje moe te worden van je eigen drukte. Maar het is al te laat, er zit geen rem meer op. Je vraagt je af of je nog normaal kan doen en probeert een beetje tot rust te komen. Maar vergeefs.

Als je je na het avondeten op je werk probeert te concentreren voel je een nare hoofdpijn opkomen. Je negeert het en gaat door met leren. Jammer genoeg, heeft de hoofdpijn geen zin om weg te gaan. Hij wordt alleen maar erger. Terwijl je heel erg je best doet om niet stuiterend van de ene naar de andere kant van de kamer te komen, plof je neer in een lekkere stoel. Man wat ben je eigenlijk moe. Je ogen vallen bijna dicht en je besluit naar bed te gaan. In bed ben je zo moe, dat je niet meer in slaap kunt komen. Je voelt je benauwd en je hart slaat een paar slagen over. GA NOU SLAPEN! Maar het helpt niet. Alle energie is op en slapen kun je niet. Huilend haal je nog de laatste beetjes uit energie uit je lichaam.

Eén ding is zeker, koffie is niet goed voor mijn lichaam en het komt er de komende maanden ook niet meer in. Doe mij dan maar een lekkere kop muntthee of warme chocolademelk :)

Céline

1 reacties:

  1. Ik ben niet zo'n grote fan van koffie, vooral omdat ik weet dat het slecht is voor je tanden als je veel drinkt. Doe mij daarom maar warme chocolademelk in de winter :)!

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward