Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

21 december 2012

26 days: V(erbazing)Als we ouder worden vergeten we het wel eens, verbazing. Als je klein bent, kan je je verbazen over alle kleine dingen van het leven. Een bundel licht, een grassprietje, wind die om het huis suist en zo nog meer dingen. Als we ouder worden vergeten we wat de schoonheid was in dit alles. We nemen alles voor normaal aan en verbazen ons nergens meer over.

Dat is waar het mis gaat. Het is niet raar dat we niet meer kunnen genieten van het leven zoals vroeger. Het is ook niet raar dat de tijd zoveel sneller gaat naarmate we ouder worden. We vinden alles steeds meer normaal, waardoor er niks meer nieuws gebeurt op een dag. We genieten niet meer van de kleine dingen, waardoor een hele dag vol kan zitten met bijzondere gebeurtenissen. We vergeten ze.

Zo verbaas ik mij er de laatste tijd over dat wij kunnen lopen door ons af te zetten tegen de aarde. Geweldig toch? Je duwt met je benen tegen de grond en zo kan je je best snel voortbewegen. Prachtig gevoel is het dan ook, als je loopt en je realiseert je dit. Ook het fenomeen dat de aarde in het heelal blijft hangen is mooi. Waarom valt hij niet naar beneden? Als ik een balletje in de lucht wil hangen, dan valt hij toch ook? Zo bijzonder om je te bedenken dat er onder ons helemaal niets is. NIETS! Dus ook geen zwaartekracht. Wat zou een wereld zonder iets saai zijn.

Hoe mooi is het als een pasgeboren kalf zich helemaal overgeeft aan de bescherming van zijn moeder. Hij kent haar niet, maar instinctief weet hij, dat hij veilig is bij haar. Hoe mooi is het, als een grasprietje beweegt in de wind. Hoe mooi is het als de vogels fluiten, dat wij kunnen fluiten of zingen. Dat wij weten welke spieren we daarvoor moeten aanspannen, zelfs als we niet weten dat we die spieren hebben en waar ze zitten en hoe ze heten. Bijzonder toch?

Als we deze vakantie nou eens kijken naar hoe bijzonder onze wereld eigenlijk is. Ons verbazen over de schoonheid die zij ons biedt. Ons verbazen over alle mogelijkheden die zij ons brengt. Ons verbazen over wat er allemaal nog mogelijk is. Heel, heel misschien weten we dan weer hoe fijn het was om klein te zijn en duurt onze vakantie weer eeuwen, net als vroeger.

Céline

4 reacties:

  1. Wat een prachtig artikel! Serieus jij schrijft echt geweldig!Ik ga je volgen op GFC, want ik volgde je al op Bloglovin. En een mooi onderwerp ook, ik sta inderdaad nooit stil bij die kleine dingetjes.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward