Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

28 september 2012

Het regent, dus ik kan niet sporten.Het regent, dus ik kan niet sporten. Vind je dit een goed excuus? Ik niet, ookal maak ik mezelf er ook wel eens schuldig aan. Sporten en trainen kan altijd, overal. Je moet gewoon even de juiste routine vinden.

De afgelopen weken, sinds het weer kouder is geworden, merkte ik dat het slechter en slechter ging met mijn gezonde leefgewoonten. De twee stuks fruit per dag haalde ik niet meer, van hardlopen kwam nog maar weinig. 's Avonds was ik te moe om nog even wat yoga te doen en de chocoladerozijnen kwamen ook steeds vaker voorbij.
Toen ik ook nog vrijwel iedere avond zin begon te krijgen in pizza en patat, was de maat vol. Gezonder leven it was.

Maar als je veel moet studeren, je de volgende week al je eerste tentamen hebt en het regent ook nog eens pijpenstelen buiten, hoe moet je dan trainen?
Ik maakte een heerlijke, korte, simpele intervalworkout. Het enige wat je nodig hebt is een springtouw en een intervaltimer.

Intervaltimers kun je vinden op internet, downloaden als app of kopen in de winkel.

Zet je intervaltimer op 30 seconden werken, 30 seconden rust. En dan op 10 reps.

In de 30 seconden werktijd, spring je zo vaak en hard mogelijk met twee benen tegelijk met je springtouw. In de 30 seconden rust, hijg je uit of drink je wat water.
Na 10 minuutjes is je workout over, dus veel tijd kost het niet en je kan dit ook gewoon in de huiskamer doen ;)

Hoe blijven jullie bewegen in de winter?

Céline


4 reacties:

 1. leuke post en goeie oplossing.
  Ik zit zelf op fitniss maar ik betrapte mezelf erop dat ik ene week wel ging andere week niet dus ik heb het nu ook allemaal op schema gezet.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja regen is geen excuus niet te gaan sporten... Ik ga elke week naar de sportschool voor fitness en ook nog eens 1x in de week naar het zwembad...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, touwtje springen! :)
  Ik dans elke week!

  BeantwoordenVerwijderen

 

Forward