Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

25 september 2012

Hoe laat ik mijn ogen opvallen?

Welke kleur oogschaduw past nou het beste bij mijn oogkleur? Dat is een vraag die veel gesteld wordt.

Nou zijn er natuurlijk geen regeltjes wat betreft oogkleur en oogschaduw. Ookal waren die er wel, regels zijn er om gebroken te worden.
Toch lijkt je oogkleur bij sommige kleuren oogschaduw net iets feller, stralender en opvallender dan bij een andere oogschaduwkleur.
Welke kleuren dit voor jou zijn? Kijk dan snel verder.Om de juiste kleur te kunnen kiezen, zal ik eerst wat vertellen over de opbouw van kleuren.
Alle kleuren zijn " ontstaan" uit de drie primaire kleuren: rood, blauw en geel.
Als je deze kleuren mengt, krijg je de secundaire kleuren: paars, oranje en groen. Als je deze kleuren weer mengt krijg je de tertiaire kleuren etc.etc. Vervolgens hebben alle kleuren een tint. Hoe meer zwart er in een kleur zit, hoe donkerder de tint. Hoe meer wit er in een tint zit, hoe lichter de tint.

Nu we wat meer weten over hoe een kleur is opgebouwd. Hebben we nogsteeds niet onze hoofdvraag beantwoord: Met welke kleur, versterk je nou het best je oogkleur?
Het versterken van een kleur, gaat het makkelijkst met een zogenaamde complementaire kleur. Dit is de kleur of tint van die kleur die precies tegenover de kleur in de kleurencirkel ligt, die je wil versterken.

Om nu te beslissen welke oogschaduwkleur het meest jouw oogkleur versterkt, kijk je dus in bovenstaande kleurencirkel naar de kleur die het dichtst bij jouw oogkleur ligt. Vervolgens ga je naar het hokje die precies aan de andere kant van de cirkel ligt. Voila! Dit is de perfecte tint voor jou!

Mijn ogen poppen het meest als ik een blauwe oogschaduw gebruik en bruintinten met een rode ondertoon staan mij het beste.

Welke oogschaduwtinten passen het best bij jullie oogkleur?

Céline

5 reacties:

 1. Plus: camoufleren kan heel goed met de kleur tegenover liggend in de kleurencirkel van de kleur die je wil camoufleren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip inderdaad! Groen tegen rode pukkeltjes en perzik of roze tegen kringen!

   Verwijderen
 2. handig artikel bij mij komt ie uit oranje bruin ofzo. Ik gebruik al vaak aarde tinten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb een hele gemengde kleur ogen :P maar dicht bijliggende is roze haha.

  BeantwoordenVerwijderen

 

Forward