Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

10 september 2012

Zuinig doen met cosmetica

Als student beschik je niet over het allergrootste budget ter wereld. Als je dan lang met je favoriete producten kan doen, scheelt dat weer een heleboel centen per maand. Maar ook als je een product gewoon heel erg fijn vindt en er graag zuinig mee wil doen (bijvoorbeeld omdat hij niet meer te koop is) is het fijn als je weet hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van je product. Vandaag dus een lijst met tips om zo lang mogelijk van je producten te kunnen genieten.

make-up:

 1. Beweeg je mascara borsteltje nooit op en neer in de huls. Zo pomp je er namelijk extra lucht in, waardoor je mascara sneller uitdroogt.
 2. Breng lipstick aan met een kwastje. Je kunt het zo niet alleen preciezer aanbrengen, je gebruikt ook minder product en het blijft veel langer zitten.
 3. Gebruik je een gezichtspoeder of blush, tik dan het overtollige poeder af op de verpakking. Zo gebruik je nooit teveel en gaat er geen poeder ongebruikt verloren.
 4. Breng foundation en andere vloeibare producten aan met je vingers. In tegenstelling tot de lipsticks, is het hier juist wel handig om het product met je vingers aan te brengen. Breng je het met een kwast of sponsje aan, dan blijft er heel veel van het product in de kwast achter.
 5. Las zo nu en dan een make-up loos dagje in. Het bespaard je niet alleen make-up, het zorgt er ook voor dat je gezicht even "bij kan komen". Hierdoor zal je make-up de volgende keer alleen maar mooier zitten.
Douchen:
 1. Gebruik niet iedere keer douchegel. Dat heeft je lichaam helemaal niet nodig, het schuurt dan zelfs het beschermende vetlaagje van je huid weg.
 2. Gebruik conditioner alleen waar het echt nodig is. Dat wil zeggen, alleen in de uiterste, droge puntjes. De rest van je haar heeft helemaal geen conditioner nodig.
 3. Ook van shampoo heb je niet zo heel veel nodig. Gebruik maar één keer shampoo per douchebeurt en gebruik dan een hoeveelheid ter grootte van een euromunt. Meer heeft je haar echt niet nodig. Denk eraan: Je haar wordt ook schoon als je shampoo niet schuimt.
 4. Was je haar minder vaak. Iedere dag is veel te agressief voor je haar. Als je het minder gaat doen, zal je na een tijdje merken dat je het ook minder nodig hebt.
 5. Scrubben hoeft ook echt niet iedere douchebeurt. Twee keer per maand is voldoende. Tussendoor scrubben kan ook heel goed met een washandje of een scrubhandschoen. Die gaan nog langer mee.
 6. Gebruik een puff voor douchegel en scrub. Je hebt maar een heel erg klein beetje nodig en je krijgt genoeg schuim om je meerdere malen mee in te zepen.
Huid:
 1. Gebruik niet teveel dagcrème. Zo'n hele dikke laag op je gezicht ziet er niet uit en verzorgt echt niet meer dan een dun laagje.
 2. Bodylotion en bodybutter kan je ook alleen op de meest droge plekken van je lichaam gebruiken. Dus bijvoorbeeld op je ellebogen en je onderbenen.
Overig:
 1. Mensen gebruiken snel teveel tandpasta. De grootte van een klein erwtje is genoeg om je mond goed schoon mee te krijgen. Je hoeft er echt niet uit te zien alsof je rabiës hebt.
 2. Je lippen scrubben kan perfect met je tandenborstel. Zo hoef je die lipscrub niet iedere keer te gebruiken.
 3. Knip lege verpakkingen eens open. Wellicht zit er nog product in voor een paar weken zonder dat je het er uitkreeg.
 4. Lichte nagellak hoef je minder vaak bij te werken dan donkere omdat je foutjes minder snel ziet.
 5. Gooi producten niet weg als de houdbaarheidsdatum van de verpakking is verstreken. Gebruik je eigen verstand en beoordeel aan de hand van geur en substantie of het wel echt bedorven is. De meeste cosmetica producten gaan namelijk wel drie jaar mee.
 6. Spray niet iedere dag parfum op. Bewaar je dure parfum voor de speciale momenten. Gebruik je het toch, smeer dan een dun laagje vaseline op je huid, waar je de parfum overheen spuit. Zo blijft het als het ware "plakken"
 7. Meer dan één/twee keer sprayen met een geurtje is geheel overbodig.
Hebben jullie nog goede bespaartips?

Céline

0 reacties:

Een reactie posten

 

Forward