Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

22 december 2012

26 days: What's in my: De tuinen Rooibos dagcrème & UV-filter



20 graden onder het vriespunt? Een lekker dikke dagcrème it is! Toen mijn zomerdagcrème vorige winter veel te licht werd om mijn droge huidje te verzorgen, ging ik opzoek naar een crème die gedurende de koude dagen wel voor mijn huid kon zorgen. Na ontiegelijk veel verpakkingen te hebben bekeken, ging ik uiteindelijk naar huis met de rooibos dagcrème van de tuinen. Na zoveel maanden kan ik jullie eindelijk een goede mening geven over deze dagcrème.

Ten eerste de verpakking. De crème komt in een stevig glazen potje met plastic dop. Als je de pot voor de eerste keer open maakt zit er nog een luchtdicht beschermfolie over de crème heen, zo weet je zeker dat hij nog niet gebruikt is en dat alle actieve ingrediënten nog actief zijn.

De crème voelt heel dikkig aan bij het aanbrengen. Hierdoor heb ik wel het gevoel dat het de huid beter beschermd bij vrieskou. Verder doet deze crème niet heel veel bijzonders voor mijn huid.

Dan het belangrijkste van een product: De ingrediëntenlijst.

Ingrediënten: Aqua, Glycercyl Stearate, Caprylic/Cparic Triglyceride, Pentylene Glycol, Oleyl Erucate, Paraffinum Liquidum, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii, Ethylhexyl Methoxcycinnarmate, Cetearaeth-20, Ceteareth-12, Cetyl Palmitate, Dimethicone, Aspalatus Linearis Extract, PEG_40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Linalool, Coumarin, Citronellol, Hydroxycitronellal, Alpha-isomethyl Lionone, P-Anisic Acid. 



Butyrospermum Parkii: Shea butter, een zeer voedende boter vol met vitaminen.
Ethylhexyl Methoxcycinnarmate: Een zeer effectieve zonnebrandfilter
Cetyl Palmitate: Verdikker van de crème. Heeft de bijkomstigheid van het gladmaken van de huid en het vasthouden van vocht.

Dimethicone: Een zeer sterke silicoon. Maakt de huid glad en zacht, maar enkel zolang het silicoon op de huid zit.Aspalatus Linearis Extract: Rooibos extract.PEG_40 Hydrogenated Castor Oil: Voornamelijk een verdikker en emulsifier van de substantie. Legt ook een dun vochtvasthoudend laagje op de huid.Coumarin: Een antioxidant


De groene ingrediënten zijn goed voor je huid. Ze zijn voedend of beschermend. De oranje ingrediënten zijn niet goed en niet slecht voor je huid. Ze houden je huid alleen vet, of ze zijn enkel om de substantie bij elkaar te houden. De rode ingrediënten zijn slecht voor je huid. Ze kunnen je huid irriteren of zijn slecht voor de huid. 

Zoals jullie zien, is deze lijst voornamelijk oranje. De meeste ingrediënten zitten er enkel in om de crème een dikke substantie te geven. Gelukkig zien we ook een aantal groene ingrediënten. Vooral de shea butter en de UV filter staan hoog in de ingrediëntenlijst. Zoals ik laatst al schreef, is Shea butter een ontzettend voedend en verzorgend ingrediënt, heel fijn dus, dat het in deze crème verwerkt zit. Ook een zonnefilter is erg belangrijk. Zeker een dikke plus dus, dat er zoveel van dit filter in deze crème zit.

Al met al kunnen we dus concluderen, dat dit een hele basic en niet zo heel bijzondere crème is. Hij voelt heel dikkig aan door de vele verdikkingsmiddelen die in de crème verwerkt zitten. Wel beschermd hij de huid goed tegen UV licht wat zeker een groot pluspunt is.

De Rooibos dagcrème en UV-filter is voor 9,99 euro te koop bij De Tuinen.

Céline



1 reacties:

  1. Ik heb een droge huid had laatst een volle, rijke creme gebruikt maar hierdoor zat mijn hele gezicht onder de rode bultjes en ze jeuken verschrikkelijk daarom vermijdt ik vanaf nu volle, rijke cremes.

    BeantwoordenVerwijderen

 

Forward