Blogger Widgets

Ads 468x60px

Labels

25 december 2012

26 days: Z(mikkelen)



Hoe gezellig is het om met het hele gezin rond de tafel te zitten. Te genieten van zelfgemaakt eten, een beetje te kletsen over koetjes en kalfjes en gewoon lekker te genieten. Vandaag, op eerste kerstdag, deel ik een recept met jullie die ik nog heel erg graag voor de kerstdagen wil maken. Dat heb ik dus nog niet gedaan, dus don't shoot me als het niet te eten is. haha.

Wat heb je nodig:

  • 3 grote, zoete aardappelen
  • 2 eieren, met een vork geklopt
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille
  • Pecannoten
  • Marshmallows
Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Prik een aantal keer met een vork in de aardappelen en leg ze vervolgens op een bakpapier. 
  3. Bak de aardappels ongeveer 45-60 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Leg de aardappelen aan de kant en laat ze afkoelen.
  5. Zet de oven op 175 graden
  6. Verwijder de aardappel schil en stamp de aardappelen tot puree
  7. Voeg de eieren, boter, suiker, zout en vanille toe tot een glad papje.
  8. Vet een ovenschaal in en vul hem met het papje
  9. Breek de pecannoten in kleine stukjes en leg deze op het geheel.
  10. Sluit alles af met een laagje marshmallows
  11. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk en een hele fijne kerst allemaal!

Céline

4 reacties:

 

Forward